Šta je novo?

Powercolor g500

Ne svidja mi se MTBF 10.000 hr, obicno kvalitetnija napajanja imaju 50.000 ili vise.

MTBF je 100.000 hr, a ne 10k. Procitaj lepo. :)
Meni ne deluje lose.

Da to za 10000h mtbf je greska na sajtu, i ja sam primetio i bilo mi je jako cudno ali lepo kasnije u specifikacijama pise 100000h. E sad koliko sam shvatio po spec ovo napajanje ima 4 grane 12v, jel to malo mnogo za napajanje od samo 500w?

Da to za 10000h mtbf je greska na sajtu, i ja sam primetio i bilo mi je jako cudno ali lepo kasnije u specifikacijama pise 100000h. E sad koliko sam shvatio po spec ovo napajanje ima 4 grane 12v, jel to malo mnogo za napajanje od samo 500w?
Mene interesuje ukupna snaga na 12V, a da li je 1,4, 6 ili 10 grana nije mi bitno.:D A to koliko vidim nigde nije dokumentovano.:p

A koliko je merodavno onih max 475w na 12v granama?

A koliko je merodavno onih max 475w na 12v granama?

475 nije deljivo sa 12.:d Dobija se 39.5A sto je pomalo cudan broj. Ako bi bilo istinito, onda bi ovo bilo prilicno jako napajanje. Ali koliko je merodavno nemam pojma.:)

Tih 475 w je vrednost koju napajanje može podneti neki kraći vremenski interval i to je zbirna vrednost svih grana tako da treba paziti kako spajaš komponente da ne bi preopteretio granu , ako ćeš koristiti jednu grafu to je ok napajanje ali dve mogu samo ako su slabiji potrošači , ovde je samo pitanje ko je radio napajanje za njih jer oni a i većina drugih samo lepe etikete a o tome ko su glavni igrači imaš informacije preko UL sertifikacionog broja pa proveri . Nađi sliku gde su na napajanju ispisane karakteristike pa UL sertifikacioni broj zapiši i http://www.ul.com/global/eng/pages/corporate/standards/ .

Ja kolko vidim tih 475w je samo za 12+ rail, posebno je za 3V i 5V grane; kada se sve sabere i oduzme dobijes po njima efektivnih 500W za prodaju(sto opet znaci da je mozda realnih 450W).

Jel ima mozda neko neke slike ovog napajanja ili ako ga je video u nekoj radnji pa moze da slika mobilnim ili necim drugim, pa po mogucstvo da slika i UL?

Napajanje ima u winwin-u pa ako neko tamo ima neku vezu mogao bi da proveri UL :banana:

svako napajanje ispod 1KW ima samo jedan reil (real) koji je podeljen na vise izlaza sa tim da je svaka grana ogranicena do 20A (verovatno ima neku zastitu koja odlazi ako predjes 20A po grani) jer EU zakon nalaze tako...

Jedan reil ( grana ) podeljen na vise izlaza sa limitom.
Moj HX1000 ima 2 reila po 40A.

Vrh Dno