Šta je novo?

Periferni uređaji Powerbank - kompaktan, brzo punjenje

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Potreban mi je Powerbank malih dimenzija, sve preko 3Ah je više nego dovoljno.
Poželjno je da što brže puni povezani uređaj.

Neki predlog?

Da, to je trenutno prvi pick. Po specifikaciji, on je i prilično brz kao punjač.
Sada gledam jel ima neki sa upola (ili još manje) kapaciteta, a da je bar malo manji :)

Ima onih NN što izgledaju kao karmin, super kompaktni, ali užasno sporo pune uređaj.

Nemam mogućnost nabavke iz mediamarkt tako da ako se ne pojavi još neko rešenje, idem na ovaj Xiaomi.

Moj stari NN od 20k, sa wireless, se u decembru naduvao i pukao, ima već dosta godina i prošao je brdo ciklusa. Radi, ali ne smem više da ga koristim.

I shvatim da ga nikada nisam ispraznio u danu, pa ni pola. Zato mi je potreban neki kompaktiniji model.

Ovaj Xiaomi od 10000mAh sam bratu uzeo i prebrutalan je. Za te pare nema bolji a da je kompaktan i da brzo puni.

"Najbolji odnos cene i kvaliteta" :D

definisi malih dimenzija?

Fizicki ne mozes mnogo manje a da ostane upotrebljiv kapacitet, sta god da pise na njemu racunas da imas oko 60-65% u praksi.

Xiaomi bih uzeo na tvom mestu, vucaram onu ciglu od 20000mAh i ne osetim

Kao što napisah, imam 20.000, malo je veći od Xiaomi 20k, radio je godinama i shvatim da nikada, ali nikada, u danu nisam potrošio ni pola kapaciteta (ima displej na kome piše koliko % je ostalo).
Koristio bih ga i dalje, ali je pukla plastika, pa neću da čekam da pukne i neka ćelija.

A onda razmišljam, zašto bih nosio toliku bateriju, ako mi realno nije potrebna?

Manjih dimenzija, znači, što manja, a da ima što brže punjenje.

Za sada je prvi izbor Xiaomi 10k, tražimo manje dimenzije i manji kapacitet, a da brzina ne ide ispod 20W (Xiaomi kaže up to 22.5W - nadam se da to ne znači da će Samsung da se puni na 10W).

Kao što napisah, imam 20.000, malo je veći od Xiaomi 20k, radio je godinama i shvatim da nikada, ali nikada, u danu nisam potrošio ni pola kapaciteta (ima displej na kome piše koliko % je ostalo).
Koristio bih ga i dalje, ali je pukla plastika, pa neću da čekam da pukne i neka ćelija.

A onda razmišljam, zašto bih nosio toliku bateriju, ako mi realno nije potrebna?

Manjih dimenzija, znači, što manja, a da ima što brže punjenje.

Za sada je prvi izbor Xiaomi 10k, tražimo manje dimenzije i manji kapacitet, a da brzina ne ide ispod 20W (Xiaomi kaže up to 22.5W - nadam se da to ne znači da će Samsung da se puni na 10W).
Mislio sam da bih uzeo 10000mAh na tvom mestu, nisam se lepo izjasnio

Taj Anker Nano deluje interesantno.
Vidim da je kod nas oko 50eur.
Na AE je oko 30e sa shippingom.
Bezveze mu je taj pokretni konektor,ali ima i standardni port za kabal.

Dok sam njega gledao, iskoči gomila tih nekih malih, kao anker, kvadratić, lipstick i slični mini modeli... Ali svi imaju evidentno lažne specifikacije, pa kako da im veruješ bilo šta, kada ni brend nisu napisali tačno.

Kad sam dao svoj “stari ” Xiaomi 10k caletu video sam da postoji novija verzija, ali mi je delovala super glossy ta plastika (posle nekoliko koricenja ver ce biti mnogo vidljivih ogrebotina) I uzeo opet isti xiaomi od 10k sebi.
U principu ako hoces super kompaktnost meni ovaj Anker nano deluje kao idealna opcija (dobra stvar je sto ga mozes direktno puniti bez potrebe za dodatnim kablom),znam nekoga ko ga ima duze vreme I koristi skoro svaki dan, mada meni licno taj mehanizam ne uliva poverenje.

Deblji je od onog gore 10k, ali je kraći i uži. I brži, na papiru.
i ovde piše do 22,5W, ali po portu (mogu 2 uređaja istovremeno da se pune). možda se 33W max odnosi na Mi-ove uređaje

prethodno navedeni Xiaomi barem ima detaljniju specifikaciju

Poslednja izmena:
Ako neko zna rešenje. Skoro sam dobio power bank na poklon i treba mi za edge 40. E sad problem je ako hoću da ga punim sa kablom koji na oba kraja ima USB C. Tada neće da se puni nego ispada da ja punim power bank. Ali kad ukljucim kabl koji sa jedne strane ima USB A a sa druge USB c onda hoće da puni telefon. Probao sam kod drugara ista situacija, on ima Samsung telefon. Kontam da je do androida.

c port nije dvosmjerni i služi samo za punjenje powerbanka, takvih ima baš dosta. On topic, powerbank sa dvostranim c portom, velika preporuka za ovaj gore što je pomenuo neko Xiaomi 33W. Baš je ono što se traži - kompaktan i brz. Služio me super nekih godinu dana, izgubio sam ga negdje ali ću ga ponovo uzeti definitivno.

I na mom kungfu NoName punjaču, čije riknjavanje je pokrenulo ovu temu, je C samo in.

Mozda ovo?

Zvuči interesantno, ali nigde ne videh kapacitet, niti cenu i dostupnost.

E sad još da nadjemo gde može da se kupi :)

Ja sam kupio kod nas Anker 5000mah, prezadovoljan sam. Još ima i magsafe.

Prilozi

• IMG_1369.jpeg
    IMG_1369.jpeg
    311.1 KB · Pregleda: 166
  • IMG_1368.jpeg
    IMG_1368.jpeg
    166.7 KB · Pregleda: 105
  • IMG_1367.jpeg
    IMG_1367.jpeg
    143.5 KB · Pregleda: 159
Gledao sam i taj od 10k, ali velika budza :D

Dosta mi za jedno punjenje ovaj od 5k, svakako je odlična baterija na 16PM, pa mi ovo dodje samo ako idem negde, a znam da cu skljocati.

Nazad
Vrh Dno