Šta je novo?

power saver

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Imam laptop fujitsu siemens amilo pro model, i interesuje me koja su podesavanja za aktiviranje power savera, na displeju, jer kod mojih drugara je po osnovnim postavkama, on na power saveru kada radi na baterijama.

ovako bez tih podesavanja moj displej bas jako svijetli i baterija mi ne traje duze od 2H.

Pozdrav.

Izvini ako lupim jer ne razumem "power saver". Jel profil ili... :). Ako si mislio isključivo na displej, podesi mu osvetljenje ručno na tastaturi (kod mene tasteri Fn+F4 i Fn+F5).

jeste mislio sam na displej, rijesio sam problem, mada su podesavanja sad manuelna, a kod mojih drugara su takva da kada je laptop na struju, on je na maksimalnoj osvjetljenosti, a kada se iskopca iz struje, tj. kada radi na baterijama, on momentalno postaje tamniji.

I kod mene na Asusu je automatski. Ako hoces da radi automatski, moras da ukljucis to u BIOS-u (ako imas tamo takva podesavanja), i da instaliras odgovarajuci softver koji si dobio uz laptop.

Ja se ne secam kako se zove softver koji ja imam (moguce Power4Gear), ali znam da sam ga dobio uz laptop, i da se nakon instalacije automatski startuje prilikom podizanja sistema :) Odlicna stvar...

Ako si u Visti mozes to da podesis vrlo lako: startujes Power Options u Control Panelu, pa onda "Change plan settings" i izaberes "Change advanced power settings" i otvorice se dosta opcija za podesavanje. Konkretno zanima te "Display" i pod njim "Display brightness", namestis kako ti odgovara i to ti je to;)
Sto se tice xp-a, dok sam ga aktivno koristio imao sam desktop i tada me to nije interesovalo! Doduse verujem da je prilicno slicno.

...mada su podesavanja sad manuelna, a kod mojih drugara su takva da kada je laptop na struju, on je na maksimalnoj osvjetljenosti, a kada se iskopca iz struje, tj. kada radi na baterijama, on momentalno postaje tamniji
Tako i tebi treba da bude. Na bateriji u svakom slučaju ne dozvoljava max osvetljenost koju možeš imati dok si na punjaču (tako je bar na mom Amilu). Probaj i Fn+Backspace koji kod mene usklađuje osvetljenost po nekoj svojoj matematici, mada meni lično se ne dopada.

Odluka je pala, ubacicu one CD-ove koje sm dobio sa lapom, i pokusacu da nadjem taj program, a ako ne uspijem onda opcija Fn+F8 i smanjim do kraja, to sam sinoc uradio i baterija mi se sa 2H popela na 2H30'

Jos jednom hvala.

Vrh Dno