Šta je novo?

Power Line Networking jel ima neko iskustva sa tim

infinityNS

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 10700K + ML 360R AIO
Matična ploča
Gigabyte Z490UD
RAM
T.Force 16*2
GPU
Nvidia Gigabyte 3080 OC 10 GB
Storage
m.2 2tb Viper
Zvuk
Integisan
PSU
FSP 700
Kućište
ASUS TUF 501
Monitor
LG 34'' ultra vide 1080p
Miš & tastatura
G19+G502Hero
Laptop
Dell Latitude 5420
Mobilni telefon
Samsung s24 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
dosta mi je vise kablova po svim sobama a wireles necu imam ga ali nisam zadovoljan sa wifi kroz ceo stan, Power Line Networking sam negde video mislim da je ok, pa me zanima jel neko koristio, gde ima da se kupi, cene.... hvala

Ja pisem magistarski rad na tu temu. Probao sam TP-Link adaptere i mogu ti reci da funkcionisu odlicno. Oznaka modela je TL-PA201, zovi Netiks i pitaj za trenutnu cenu. Brzina prenosa ti nece biti ispod 100 Mbps (govorim o HomePlug AV adapterima), mozes bez ikakvih problema da umrezis celu zgradu ako hoces (signal prolazi kroz strujomer), nema potrebe da adapteri budu povezani na istu strujnu fazu (moze bilo koji strujni prikljucak u okviru stambene jedinice). Zastita podataka se odvija upotrebom 128-bitnog AES protokola, nema nikakvih drajvera, samo bocnes u struju i to je to... Ako ti bude trebala pomoc oko namestanja logicke mreze, javi... poz

Mozda eventualno kod prvobitnog HomePlug 1.0 standarda. Ja sam testirao TP-Link HomePlug Turbo i HomePlug AV, i oba prolaze kroz strujomer...

Zar nije bilo, pored strujomera, ograničenje i da moraju biti na istoj fazi?

Trenutno spremam clanak za SK, bice detaljno opisana ova tehnologija. Ne mora na istoj fazi, provereno... Jedino ogranicenje je strujni transformator (SN -> NN)...

aLti
Aj iskopaj ako si u mogućnosti šta je bilo sa Power Line internet projektom na Cetinju pre 2 god. Nešto se testiralo ali nikada nisam dobio bilo kakvu povratnu informaciju.
Baš super što si se setio da pišeš za SK. Ubih se tražeći informacije o adapterima, problemima ali nigde ništa! :wall:

Vrh Dno