Šta je novo?

[Power error] Nece da se upali racunar

-Aki-

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air (13-inch, Mid 2015)
Tablet
iPad mini 4
Mobilni telefon
iPhone 11 pro, iPhone SE 2020
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naime, prebacivao sam komponente iz jednog kucista u drugo i od onda (ni u jednom ne mogu da pokrenem racunar). Povezao sam sve po SRPSU i maticna konstantno izbacuje isti problem:
"Kontinuirane kratke bipove"!! :crash:

Konfiguracija je:
MB: Gigabyte P4 Titan Series 865PE
CPU:Intel Pentium 4 2800/800
Memorija: Corsair XMS 1GB ddr1 400
Gpu: Asus AH2600pro HDTV 512
Napajanje: MS industrial Ky400ATX P4
Kuciste: Beli Kinez :d

Samo da napomenem da sam probao i sa ubacivanjem slabije grafe MX 440 u kombinaciji sa ovim napajanjem + da ubacim Cooler Master eXtreme Power 500w napajanje (probao sam sa obe grafe) i opet isto.

Ljudi, pomagajte sto pre, ubice me Sajkica sto sam joj "upropastio" komp!!! :smackbum:

Proveri još jednom kako si sve povezao, da li su komponente dobro legle u slotove, konektore.... Sigurno je da nešto nisi dobro povezao ako ti je komp radio pre toga

Ako je sve radilo pre prebacivanja onda jedino ostaje da nesto nema dobar kontakt. Proveri kako lezi memorija. Ocisti kontakte gumicom a slot memorije izcisti pogodnom cetkicom. U sustini, proveri i ocisti sve sto ze zove kontakt ili konektor.
Kako stoje stvari sa procesorom? Nadam se da si ocistio staru pastu i stavio novu, ocistio i podmazao ventilatore... itd kad ti je vec svaka komponenta prosla kroz ruke.
Pozdrav!

^^
Ljudi hvala na odgovorima!
Ali, sve sam probao...
Probao sam i da izvadim memoriju iz ploce, i sve ide kablove, da ostane samo ploca i procesor i opet isto. :(
Inace, procesor je bio potpuno ociscenj (a i sa starim sam imao problem-dakle, pre nego sto sam ubacio 'novi').
Zbilja nemam blage sta da mu radim!??
Ima li jos nesto sto treba da probam??

Da li si probao da resetujes BIOS ?

Uzmi uputstvo od ploče i pogledaj šta znače ti bipovi koji ti se javljaju pa ćeš videti u čemu je problem.

@zmajns
probao sam vadjenjem baterije i resetivanjem cmos-a.
nije uspelo. :(
- definitivno cu probati i to, samo mi reci, koliko stete mogu da napravim (posto ovu metodu jos uvek nisam radio).

@dooksy
Pogledao sam -> power error. :)

@zmajns
probao sam vadjenjem baterije i resetivanjem cmos-a.
nije uspelo. :(
- definitivno cu probati i to, samo mi reci, koliko stete mogu da napravim (posto ovu metodu jos uvek nisam radio).

@dooksy
Pogledao sam -> power error. :)

Na CMOS sam mislio :). E sad posto je power error, bar nesto znas. Probaj drugo napajanje, pa a i pregledaj plocu da se nije naduo neki kondenzator

Na CMOS sam mislio :). E sad posto je power error, bar nesto znas. Probaj drugo napajanje, pa a i pregledaj plocu da se nije naduo neki kondenzator

- Probao sam sa 3 napajanja!! :S:
- Probao sam i sa dva procesora....
- Povadio sam i sve komponente (osim procesora+kuler:d) i cudo non stop pisti! :crash:
Guglao sam (a citam forume i komentare i dalje), i video sam da mnogi imaju slican problem, osim sto niko nije nasao resenje!! :S::zgran:

Crnjak je to sto dok nisam izvadio plocu i nakacio je na CM napajanje, nije bilo nikakvih problema-dakle, razlika od 10ak minuta! Napajanje radi, probao sam sa drugom plocom itd...

Jel ti je ploca van kucista, mislim da nije neka glupost tipa kratak spoj sa kucistem...

Jel ti je ploca van kucista, mislim da nije neka glupost tipa kratak spoj sa kucistem...

E vidis, i to sam probao (zaboravio sam da napomenem)..
Bila je u mom Sopranu-pisti, a onda u ovom drugom-pisti.

Jedini logički zaključak je da ti je nešto vrisnulo na ploči, mada ne vidim razlog zbog čega bi se to desilo...

POkusaj da zamenis kondezatore , nisu skupi a lako se menjaju naravno ako se neki od njih dauo ..
desava se dosta cesto na starim plocama

POkusaj da zamenis kondezatore , nisu skupi a lako se menjaju naravno ako se neki od njih dauo ..
desava se dosta cesto na starim plocama
problem je sto to definitivno sam ne bih znao da uradim (izgleda da je servis, jedino resenje) :(

Nazad
Vrh Dno