Šta je novo?

Povremeni iritirajuci reset,problem gpu ili nesto drugo.....

MarkosNS

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Pre neki dan dok sam igrao Max Payne 3 komp mi se "zaledio",pojavile su se neke strafte po ekranu i jedino reset dugme je moglo da obavi posao.
Nakon restartovanja sve je bilo ok,ali nisam ponovo ulazio u igru,nego sam radio nesto bzvz tipa surfovanje, yt itd (hocu da kazem da nista zahtevno nisam radio) da bi mi se iz cista mira opet desio isti problem sa zaledjivanjem i resetom s tom razlikom da mi je ovog puta izbacio plavi ekran sa porukom da je win ugasio sistem da se ne bi ostetio itd bla bla... ( tako nesto u tom smislu,nisam sve stigao da iscitam brzo se ugasio)
I da sad ne duzim pricu,desavalo se to tako u nekim nevezanim vremenskim intervalima,da bi stanje bilo sve gore i gore sto znaci da uskoro nije hteo ni da podigne win tj mislim da je win podizan,ali nije bilo slike tj samo crn ekran,pa sledeci put normalno udje itd... sve u svemu bas cudno ponasanje.
Posumnjao sam da graficka crkava pa sam je malo testirao pomocu 3d marka i furmarka,ali sve je ok proslo nije bilo nikakvog pucanja ili bilo cega nenormalnog,pa sam onda testirao memoriju 1 po 1 modul pomocu memtesta i nije mi nasao nikakve greske,a pre svega toga sam sve povadio i dobro ocistio (mada nije bilo nesto jako prasnjavo,jer prilicno vodim racuna o ciscenju) i taman kada sam pomislio da je sve ok,opet se zakucao,ali ovoga puta uopste nije hteo da udje u win ni posle restarta ni gashenja kompa na dugme.
I pored svega meni je ostalo nekako da je neki problem u grafickoj i izvadio sam je,prikacio se na integrusu i pogadjate win se podigao i sve je bilo normalno i ok.
E sad ovako na prvi pogled ispada da je problem ipak bila grafika,a opet s druge strane ne znam da li je takvo "ponasanje" normalno za crkavanje iste,jer mi je glupavo da je nosim u servis,a da je ona ispravna a ustvari nesto drugo crkava (tipa slot na ploci ili sta ja znam neki ulaz.....) pa cu je prvo odneti kod drugara da je isprobamo kod njega u masini,pa cu mozda onda imati celovitu sliku desavanja
Svaki predlog ili ideja bi mi dobro dosla,mozda ja ne vidim pravi uzrok svemu

Samo jos da kazem da je u pitanju masina iz potpisa,win7 64 relativno svez,pre mozda 2-3 meseca,i da nista novo nisam ubacivao u komp duze vreme,znaci sve normalno i stabilno radi tj radilo do pre neki dan i da je sve jos uvek pod garancijom
Mozda sam nesto i izostavio,ali sam pokusao da budem sto kraci,a sto vise da kazem :)

probaj prvo graficku kod nekog u kompu ali proveri i da li ti na integrisanoj radi ok
ako tvoja graficka radi ok u 2gom kompu reset biosa i drajveri (prvo unistal) pa novi

Znaci mislis da je problem softverski a ne hardverski?

Od softwera moz svasta da bude. Npr loso drajveri. Neko hardversko klanje brlja u win reg.
Od hardvera mod sem nje da problem bude napajanje.
Ti testiraj integrusu nekoliko dana. Ako sve radi , rasturi napajanje pogledaj kondenzatore. Ako znas proveri napon istog.

Napajanje je staro svega 3 meseca,ne kazem da nije moguce da crkava,ko ce ga znati. Ti ustvari mislis da se problemi desavaju kad gpu povuce vise struje tj kada se napajanje vise optereti,a posto sam sad na integrusi,nema tih problema,jer nema ni vece potrosnje...
Sve je moguce,ja sam na integrusi 2 dana,i nisam imao problema,ali smatram da je to kratko vreme da kazem da je 100% stabilno,videcu ovih dana kako se ponasa,a sutra cu probati gpu u drugom kompu...

Sent from my htc desire z

mozes i da skines napajanje i odneses do najblizeg servisa da ga probaju na tester
to im je 2min posla i fraj cisto da ih zamolis i skines sumlju

Bas to mislim. Kao hardverski problem. Al ostaje ti jos par mogucih problema ((:)

Graficku sam odneo kod drugara i za sad radi tj normalno je usao u win itd,znaci nema reseta i onih mojih problema,ali to nista ne znaci videcemo u narednom periodu kako ce ici kada je optereti i malo se poigra sa njom,sad nismo imali vremena. A sto se tice napajanja,svratio sam tu kod mene u kraju u servis cisto da pitam u vezi sa testiranjem napona,ali mi kaze lik da on moze samo da ga testira bez opterecenja,a nemam pojma koliko mi to vredi i sta moze da pokaze?

ako ti graficka bude ok probaj da od drugara uzmes napajanje pa proveri kod tebe i graficku i pozajmljeno neapajanje
ako radi kako treba napajanje:whip:

A reci mi jel vredi da nosim moje napajanje u servis da ga testira bez opterecenja ili je to bzvz?

Bez veze je. Moze da ga otvori i pogleda kondenzatore i taj rad. Al ono je u garantnom roku pa je neugodno zbog nalepnice.

Kada sam danas upalio komp opet su se ponovili svi simptomi iz prvog posta,a izbacio sam gpu,znaci nije ona u pitanju,vec nesto drugo,ali pitanje je sta......
Nekoliko puta sam pokusao sa restartom,ali nije hteo da mi udje u win,pa sam iscupao memoriju i ostavio sam samo 1 modul od 2gb i tek onda je podigao win,mozda je i memorija,ali po memtestu sve je ok
IMAG0042.jpg IMAG0046.jpg Ovako to izgleda

resen problem :type:
probaj taj drugi modul memorije(a mozes i oba) da ocistis kontakte gumicom za grafitnu olovku
izvadi i vrati memorije vise puta pre ciscenja da se kontakti na ploci ociste(iskljuci napajanje iz struje)
za svaki slucaj zapamti koji modul ne radi i probaj prvo samo sa "ispravnim"
pa ako je ok probaj kasnije sa obe memorije

Nazad
Vrh Dno