Šta je novo?

povremeni šum samo preko DVI

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Nabavili smo zetu Samsung monitor 21.6" koji ima i DVI (2253BW mada nisam 100% siguran za oznaku, na sajtu ga nema, pa sam ga ulovio po slici preko IT sveta...).
Monitor se koristi na Barton mašini sa ATI Radeon 9600 karticom (star komp već više godina, DVI na grafičkoj nikad korišćen)
Kada se ubode na DVI dogodi se da kada je prozor crn (npr u paintu se ofarba sa crnom bojom...) i kada počne da se mrda pojave se horizontalne štrafte (kao kada na TVu ima smetnji) to je 2-3 tanke štrafte koje odmah nestanu čim se prestane sa mrdanjem ...
Kada se ubode na VGA sve je OK...

Ovo mi je totalno čudno ? Da li je do kompa / grafičke / monitora ?

Večeras ću da ga uzmem da ga probam kući na mojoj mašini gde je povezan 223BW (takođe preko DVI i sve radi savršeno...) pa ću definitivno da znam do čega je ...

Da li se neko susretao sa ovako nečim ??
U slučaju da je do monitora, biće vraćen nazad, međutim kada smo ga kupovali bio je poslednji u radnji pa ako ga nemaju koji bih drugi mogao da uzmem (DVI, 21.6", cena oko 200e, s' obzirom da je ovaj bio 17.000 kupljen u imtelu)

thx ... :wave:

Mislim da je do grafičke. Ja sam na GeForce 4TI imao treperenje slova, samo ponekad i samo u Notepadu(?!). Te dve kartice su generacijski tu negde, tako da problem verovatno nije do monitora.

Provereno ... definitivno je do grafičke ..

kako je monitor imao mrtav pixel, zamenjen, dodato malo para i kupljen Samsung T220 - monitor je perverzija !!
:wave:

Nazad
Vrh Dno