Šta je novo?

povratak particije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

haro1987

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
154
na disku je bila particija od 60 gb za system kad sam je obrisao otisla je i druga particija sad imam 1800 gb unallocated space..jel moze nekako da se povrati particija nije formatirano

Poslednja izmena:
kreirao sam particiju bez formata pojavio se disk u my computeru ali raw not accesible..

Kada podaci / particija nestane ne radi nista sa tim diskom, vec nadji neki recovery tool pa pokusaj da izvuces podatke. Kreiranjem nove particije mozes da unistis podatke na disku.
Resenje je da se kreira particija od 1800 na tacno odredjenom mestu na disku, ali bez formatiranja, ili da se pusti neki recovery tool da sve sto moze izvuce.

Postovani imam slican problem.
Namerom da uz pomoc programa EaseUS napravim kopiju HDD-a mojeg starog racunara, kako bi sacuvao podatke i imao iste na drugom HDD-u, desilo se sledece:
Compjuter se negde pri finalnoj fazi zakacio, dok je prethodno izbacio neke greske...invalid data (neznam tacno, nazalost) i na originalnom HDD-u nije vise bilo particija, dok je prethodno imao dve.
Ubacio sam disk u 3,5 USB kucistu, i napravio od njega eksterni. Medjutim u explorer-u nije prepoznjativ.
Kako bih mogao pokusati da izvucem podatke? kojim programom? Mozda moze neko da mi pomogne! Unapred zahvalan, Raja

kreirao sam particiju bez formata pojavio se disk u my computeru ali raw not accesible..
Брисање старе и креирање нове партиције није обрисало податке са исте. Једино што треба да урадиш је да направиш нову партицију на истом месту где је била она претходна (обрисана) - да има исту локацију и величину као и обрисана, Очигледно то ниси урадио како треба, чим је оперативни систем није препознао.

Погледај неки од "partition recovery" алата - после скенирања диска, приказаће ти листу партиција које је пронашао, па можеш или да ископираш податке или видиш за обрисану партицију тачну локацију и величину и онда је само креираш поново (наравно без форматирања).
Ако се добро сећам, и неки хексадецимални едитори имају у себи диск едитор и могу да ти помогну да пронађеш информације о обрисаној партицији.
Свака инсталација Windows-а креира и додатне партиције (EFI, recovery, MSR), али ту обрисану коју тражиш ћеш лако идентификовати по величини.

Minitool Parttion Wizard ima Data recovery u sebi.

Брисање старе и креирање нове партиције није обрисало податке са исте. Једино што треба да урадиш је да направиш нову партицију на истом месту где је била она претходна (обрисана) - да има исту локацију и величину као и обрисана, Очигледно то ниси урадио како треба, чим је оперативни систем није препознао.

Погледај неки од "partition recovery" алата - после скенирања диска, приказаће ти листу партиција које је пронашао, па можеш или да ископираш податке или видиш за обрисану партицију тачну локацију и величину и онда је само креираш поново (наравно без форматирања).
Ако се добро сећам, и неки хексадецимални едитори имају у себи диск едитор и могу да ти помогну да пронађеш информације о обрисаној партицији.
Свака инсталација Windows-а креира и додатне партиције (EFI, recovery, MSR), али ту обрисану коју тражиш ћеш лако идентификовати по величини.
Post je star 9 godina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno