Šta je novo?

Povratak iz Bridge mode-a

mAxi021

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2006
Poena
304
Kako da se vratim u normalno stanje rutera iz bridge mode-a, ali da nije reset, poshto mi reset ne funkcionishe...

:/

Kako da se vratim u normalno stanje rutera iz bridge mode-a, ali da nije reset, poshto mi reset ne funkcionishe...

Koji je ruter u pitanju? Prvo nam to reci.
Al ajd ovako na slepo. Ako je neki omanji ruter tipa (1wan+4lan+opciono wireless) onda da bi radio kao ruter onda treba da rutira (ma i to nije pravo rutiranje vec NAT) izmenju wan i lan portova (wireless koji spada u LAN).
Kakav bridge mod. To jedino ako si sve prikachio na lan portove a WAN ti visi onda nije ni chudo shto ti ruter radi kao najobichniji switch.

Probaj ovako:

1. Ugasi ruter
2. Otkaci dsl paricu (telefonsku) iz rutera
3. Ukljuci ruter...sacekaj da se boot-uje
4. Sada bi ruter trebalo da se vrati u lan mod
5. Pristupi mu i vrati ostale parametre i snimi promene....
6. Vrati paricu.....itd....

Ovo sljaka na vecini modela kucnih dsl rutercica....

Cheers

Probaj da mu pristupish po staroj management adresi, ovim Sezamovim Conexantima moze da se pridje sa 10.0.0.2 i kada su u bridge modu. A ako nikako drugachije ne moze, obrishi mu konfiguraciju pa iz pochetka.

Koji je ruter u pitanju? Prvo nam to reci.
Al ajd ovako na slepo. Ako je neki omanji ruter tipa (1wan+4lan+opciono wireless) onda da bi radio kao ruter onda treba da rutira (ma i to nije pravo rutiranje vec NAT) izmenju wan i lan portova (wireless koji spada u LAN).
Kakav bridge mod. To jedino ako si sve prikachio na lan portove a WAN ti visi onda nije ni chudo shto ti ruter radi kao najobichniji switch.

Aj sam se ja istripovao. Pa njemu je ostao je wan zaglavljen na bridge. :wall:

Variable, ne funkcionise mi onako :/

Inace, ruter je najjednostavniji i najobichniji... TP LInk 8811

Ne bi meni bila frka da je moj, vec je drugaricin...

Variable, ne funkcionise mi onako :/

Inace, ruter je najjednostavniji i najobichniji... TP LInk 8811

Ne bi meni bila frka da je moj, vec je drugaricin...

Ono sto sam ti predlozio radi kod mene na tplink 8810, sto je prakticno isti uredjaj, samo nema usb ovaj moj. Pretpostavljam da si konektovan na ruter preko mrezne karte (rj45 port) i da je taj tplink vec bio u ruter modu tj. znas mu lan adresu? right?
Ako je ovo gore tacno, onda ona fora mora da sljaka bas za tplink....

Ae srecno za podesavanjem....:)

Ma taj ruter sasvim je dostupan i ako je u bridge modu.Samo otvoriš explorer ili šta već imaš i upišeš ip rutera.Onaj fabrički je valjda 192.168.1.5 i user je admin i pass je admin ili ništa.
Trebaš da odeš u dsl podešavanja i pod 8/35 podesi pppoe.Tu treba da znaš password i user za provajder.

Edit:

Da bi promenio podešavanja za 8/35 trebaš da klikneš na ikonicu na kojoj je olovka i mislim da se zove edit.Pogledaj malo bolje.To je u advanced podešavanjima.

Poslednja izmena:
Ma fabrichki bi trebalo da je IP 192.168.1.1 sa a pristup sa admin/admin ili admin/nishta a mozda chak i admin/password kako se meni chini. Zezao sam se sa tim ruterom ima jedno godina dana.

Ma sve mi se chini da njemu komp (mrezna) nije u toj mrezi (192.168.1.0) i naravno da nema konekciju. A ovo za pppoe dolazi kasnije. A kad se resetuje ruter ne stisne se onaj taster na kratko kao kod kompa nego na malo duze kako se secam, da mu sve lampice zatrepere, mislim da je nekih 5-10s.

Mislim da se taj ruter resetuje tako što se ugasi pa se stisne taster i onda se upali i drži.
Nema potrebe da ga resetuje i samo treba da zna ip rutera i pass

Mislim da se taj ruter resetuje tako što se ugasi pa se stisne taster i onda se upali i drži.
Nema potrebe da ga resetuje i samo treba da zna ip rutera i pass

Evo i ja premotavam film u glavi i moguce je da si upravu. Ako ga je resetovao, ip rutera moze da mu bude jedino iz 192.168.1.0 mreze, eventualno iz 192.168.0.0 mreze. Na kompu da stavi neku adresu npr.192.168.1.100 ili sl chisto da ne bude u prvih 10 adresa i nek proba da se zakachi na ruter a moze da skine i netscan pa da nadje tachno na kojoj je adresi ali ne verujem da je na nekoj drugoj sem 192.168.1.1 ako je ruter resetovan i vracen na factory default. Pa njima kako se secam na kutijama pishe taj ip.

Nazad
Vrh Dno