Šta je novo?

Povrata Formatiranih fajlova?

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
da li bi neko bio ljubazan malo da me uputi u data recovery? meni se to desilo i nervoza je ogromna :(

jel zna neko neki dobar savet? bilo sta vezano za ovo...

da li postoji neki period u kom moze ovo da se uradi?

trebalo bi da moze sve dok ne napises nesto preko tih fajlova. Ja imam veoma pozitivna iskustva sa Getdataback.

A ja sa Easy Recovery Professional.
Vazno je da sto manje upotrebljavas hard disk ukoliko zalis da vratis podatke. Instaliraj samo neki od ovih programa ili odnesi hard kod nekoga ko ih vec ima instalirane, nemoj slucajno da radis defragmentaciju na tom hardu.

:( znaci da se pozdravim sa podacima....

particija od 450 GB gde su bili fajlovi je postala Unformated.. pa sam koristio EASEUS data recovery i on je vratio fajlove ali su necitljivi,kao da je vratio neku particiju pre te...

a kad skenira ima oko 60 particija... da li smeta sto koristim ovu drugu particiju od 100 GB?

Bitno mi je samo da povratim slike i muziku posto ce zenska da me ...

Poslednja izmena:
U principu ne smeta, ali probaj sa nekim od ovih programa, sada izgleda kao da nemas sta da izgubis.

nemam :D povratio mi je .zip fajlove...,mp3,jpg su ne citljivi,od jednog ukucana je povratio sve fajlove....

probacu veceras sa ovim programom sto si ti koristio,samo mi reci kad zavrsi skeniranje da li izbaci 50 particija kao i ovaj Easeus?

Ne, nego ti izlista fajlove koje moze da vrati (cini mi se, davno sam ga koristio).
Lak je za upotrebu, snaci ces se.

Cekaj, jesi formatirao tu particiju koja ti je unformated ili si vracao sa unformated?
Posto sam ja imao slican slucaj, formatirao i posle tek vracao sa Data recovery wizardom. Znachi vratio je 79GB, sve do jednog fajla. Nece smetati da formatiras, ako ne uspes, slobodno to uradi.

meni vrhunski radi active partition recovery .. :)
naravno, uvek koristim kombinaciju sa jos nekim programom ..
takodje preporuka je r-studio i Getdataback

Pre par godina sam sa Easy Recovery Professional uspeo ortakinji da povratim "vecinu" bitnih fajlova... Formatiran je disk, tj pri reinstalaciji sistema su likovi formatirali pogreshnu particiju te je nastala glavobolja. program je drndao 30Gb hdd na lapu skoro pa 24h...

Uspesno su spaseni word dokumenti(u par je oshtecen prelom teksta) i par tabela u ekselu nisu funkcionisale...

ps: cisto radi probe vracene su i neke fotke, multimedijalnih fajlovima se nisam zamarao...

Cekaj, jesi formatirao tu particiju koja ti je unformated ili si vracao sa unformated?
Posto sam ja imao slican slucaj, formatirao i posle tek vracao sa Data recovery wizardom. Znachi vratio je 79GB, sve do jednog fajla. Nece smetati da formatiras, ako ne uspes, slobodno to uradi.

E ovako... imao sam 100 GB Win7, 395 GB my docs i install igara , i 50 GB win XP

onda sam hteo da skratim 395 za 50 GB i da dodam na XP i da tu instaliram Microsoft FSX

Dok je Easeus Partition manager radio zabagovao se i komp se restartovao... kad se upalio 395 GB je postalo "Unformated" ... i od tada su problemi

stim da mi se i win7 instalacija sjeb.. pa sam instalirao Viztu.

kad sam vratio My docs svi fajlovi su tu,sa tim sto .zip radi i skoro svi .exe ali slike i mp3 ne mogu da se procitaju....

e sad kad skeniram sa R-studio ili Easeus Data recover izbaci oko 50 particija (mozda i vise) i ja tu se tesko snalazim...

znaci nema ono D:/Users/magicius/blahblah...

naravno pre vracanja podataka on je sam formatirao HDD :(

razmisljao sam da zovem Restore.rs samo mi je malo mnogo 12000 za 4 GB muzike i jos toliko slika :(

Постоји више софтвера који раде прилично добро али уз неке услове. За почетак, шта се конкретно десило код тебе, јеси ли само форматирао или си још нешто радио? Од тога зависи да ли нешто уопште може да се врати или не.

Koliko ja skontah on uopšte nije formatirao već je samo shrinkovao particiju i na sred procesa pokvario ju. Jedino da zvikne format preko toga i da onda proba povratiti, nema šta izgubiti.

Не знам шта је радио, ово му је прва порука на форуму па нисам упућен. ;) Ако је само форматирао/брисао/шринковао онда неће да буде неки проблем. Ако је форматирао, инсталирао оперативни систем, програме и још нешто, онда су шансе све мање што је више радио. Зато сам и питао.

Постоји више софтвера који раде прилично добро али уз неке услове. За почетак, шта се конкретно десило код тебе, јеси ли само форматирао или си још нешто радио? Од тога зависи да ли нешто уопште може да се врати или не.

Zdravo, formatiran sam disk. Pokušao sam na savjete, ali ništa. ono što su alati?

nemoj vise dirati tu particiju, skini zero assumption recovery, 2-3 puta mi je povratio sve podatke sa greskom formatiranog harda/particije. jednostavan je, samo moras imati neku particiju ili hard koja je kao ta formatirana ili veca gde ce program da skladisti to sto je iscupao...

Vrh Dno