Šta je novo?

Povrat poreza, kako?

• Začetnik teme Začetnik teme luka78
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luka78

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
620
Pozdrav svima...

Dakle, pisem iz RS i posto kupujem lap u Srbiji, mozete li mi reci sta je sve potrebno da bi se mogao napraviti povrat poreza?

Mislim, znam da se treba popuniti neki obrazac (koji i kakvi), prijaviti na carini na izlazu iz Srbije i zvizdati na ulazu u BiH ;-).

Hvala

Treba ti pasos i formular, koji ces dobiti u firmi u kojoj kupis laptop (oni ti popune i ovjere). Zatim na granici, na izlazu iz Srbije, cariniku prijavis laptop, odete u kancelariju i on popuni ostatak i udari pecat.

Zatim ti kaze, e sad cu ja tebe da prijavim carinicima u Rep. Srpskoj da platis.... a ti mu das "poklon". Npr milka cokolada velika i zadovoljni su 🙂 (u vecini slucajeva, osim ako nije neka extra cifra za laptop, pa tu treba malo vise).

I to je to. Sledeci put kad budes isao u Srbiju , sa tim papirom i svojim pasosem odes u radnju gde si kupio laptop i dobijes novac nazad.

ps. i da, na na Rep. Srpskoj strani se pravis lud 😀

Treba ti pasos i formular, koji ces dobiti u firmi u kojoj kupis laptop (oni ti popune i ovjere). Zatim na granici, na izlazu iz Srbije, cariniku prijavis laptop, odete u kancelariju i on popuni ostatak i udari pecat.

Zatim ti kaze, e sad cu ja tebe da prijavim carinicima u Rep. Srpskoj da platis.... a ti mu das "poklon". Npr milka cokolada velika i zadovoljni su 🙂 (u vecini slucajeva, osim ako nije neka extra cifra za laptop, pa tu treba malo vise).

I to je to. Sledeci put kad budes isao u Srbiju , sa tim papirom i svojim pasosem odes u radnju gde si kupio laptop i dobijes novac nazad.

ps. i da, na na Rep. Srpskoj strani se pravis lud 😀

Nadam se da oni imaju taj formular?!

Nadam se da oni, u prodavnici, imaju taj formular?!

Pa svaka ozbiljna radnja koja vraca pdv ima formular. (naravno provjeri da li vracaju pdv, jer ima radnji koje nece.. kako mi rece jedan prodavac: nemam ja vremena s tim da se za*ebavam 🙂 )

Da li ima neki vremenski rok u kojem se od datuma kupovine mora zatraziti povrat?

Znaci, formulari se popunjavaju u trenutku kupovine, a u roku od 6 mjeseci moras doci da preuzmes pdv u radnji.

Znaci ako kupim kompjuter u Srbiji, vjerovatno ce mi naplatiti carinu i PDV pri povratku u Crnu Goru ili Bosnu ne bitno? (ako nemam milku)

Да, зато што ти уносиш у земљу робу која вреди више од 20-30е. Неплаћањем царине матичној држави кршиш прописе. То што си купио шверцујеш 😀 То сви раде

Poslednja izmena:
Лаптоп може без проблема. За нешто веће би већ било😀
Само гледај да га отпакујеш кад прођеш нашу царину, и сакриј кутију ако можеш

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno