Šta je novo?

Povracaj sa formatiranog HDD-a?

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Skoro reinstaliram 1 windows i bile su 2 particije. Sve to pobrisem (particije), ponovo particionisem i stavim svez win xp...

Sad me zove vlasnik i kaze kako je njegova sestra imala jaaaako vazne podatke i on to nije znao i zato mi i rekao da brisem SVE!!!

Da li moze sada da se upotrebi neki program za povracaj podataka? Od reinstala nije nista dirano i ubacivano ali me brine to sto sam OBRISAO OBE PARTICIJE I PONOVO FORMATIRAO i napravio nove...

Pomagajte da pomognem devojci, ima bas vazne podatke za posao ali i dosta privatnih podataka, slika i sl...:zgran:

Tim programom sam pokušao Word dokumnt da vratim skoro odmah posle brisanja i našao je gomilu stvari smao taj dokument ne

Mozda si ga zgazio bas ovim programom sto si instalirao na hdd. Pteporucuje se demontaza hdda i kacenje na drugu masinu koja ce pokusati da vrati izgubljeno.

Upravo skeniram sa moje masine taj hdd, videcemo dal ce naci nesto...(osim novog win-a):zgran:

GET DATA BACK izbacio komplet strukturu harda i spisak foldera i slika iz njih...MEDJUTIM nakon kopiranja istih na drugi hdd, DZABA! Nece da otvori slike iako prijavljuje naziv svake, velicinu i sl...Samo crnilo i nista vise:hair:

Probaj sa Zero Assumption Recovery, mada to što si napisao ne zvuči ohrabrujuće.

Get Data Back je jedan od boljih programa te namene, ali ni jedan ne moze garantovati sigurni povracaj.

U sustini, ako nisi nista dirao po HDD-u, trebalo bi da vrati, jer su svi fajlovi tamo gde su i bili, samo je Windows prekinuo informacije o adresama tih fajlova. Brisanje ne postoji, vec samo presnimavanje, odnosno dok nesto drugo ne zauzme mesto, fajlovi ostaju tamo, iako Windows prijavljuje prazan prostor. To je jednostavno brisanje adresa fajlova koji su se ranije nalazili na HDD-u, a fajl koji nema adresu za Windows znaci da ni ne postoji.
Tako da ako nista nije dirano (i ako je pravilno koriscen program), veoma je mala mogucnost da program ne vrati fajlove, jer on jedino sto radi jeste dodaje ponovo adrese tim fajlovima.

^^A šta je sa novim windowsom? Koliko sam ja shvatio on je formatirao ceo hdd, a onda na njega instalirao svež win. Verovatno da je win sa svojim fajlovima prekrio gomilu starih :(

Zero Assumption Recovery ;):smash:

Skenirao sam samo za fotke i nasao je vecinu! Doduse izbacio mi preko 25000 samo treba to rucno pobrisati sta ne treba (gomila thumb, win slicica i sl...)

Neke "prave" fotke su ostecene ali je doooosta povratio...Dobar je program!:eyebrows:

^^A šta je sa novim windowsom? Koliko sam ja shvatio on je formatirao ceo hdd, a onda na njega instalirao svež win. Verovatno da je win sa svojim fajlovima prekrio gomilu starih :(
Upravo tako, fajlove koje je Win prekrio nikada nece moci da vrati (e sada zavisi koji su to fajlovi, mozda su bas oni od starog sistema koji nisu bitni vise).

Mozda si ga zgazio bas ovim programom sto si instalirao na hdd. Pteporucuje se demontaza hdda i kacenje na drugu masinu koja ce pokusati da vrati izgubljeno.

Moguće, mad amislim d aje bila neka portable varijanta

Ako Get Data Back nije spasao male su sanse da ista spases. Verovatno si pregazio podatke necim, kao sto su drugi vec rekli. Ako je crno znaci ili da je sektor necitljiv ili pregazen necim drugim. Sa ovim sam programom izvlacio oko 99% podataka tako da mora da sljaka. I to sto nisam uspeo izvuci su bili hardovi vracani iz klinicke smrti. Cak sam i sa Tune Up (opcija undelete) vracao podatke uspesno ali to sam jako retko koristio.
***, izvini se ljudima, reci lepo da si probao sve. Nisi ti kriv sto ti nisu rekli nista na vreme ;)

ne čitaš temu, lik je vratio većinu podataka sa zero Assumption recovery

Nazad
Vrh Dno