Šta je novo?

Povracaj podataka sa crknutog diska...

Turbo

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
620
Evo upravo mi javila sestra da joj je crko hard...

Pojavilo se prvo neko kliktanje pri radu, sto mi nije najavila, koje je trajalo par meseci, pa kad se javila pre par dana kaze da je malo duze vreme potrebno da se disk "probudi", ja joj lepo rekao da poskida sve sto joj je neophodno...

I eto crvc, sinoc je disk izdahnuo, kaze cula su se dva malo glasnija klika i od tada disk ni bios ne prepoznaje niti daje znake ikakvog zivota, a ona naravno nije poskidala podatke...

Pitanje je da li se neko bavi ovim stvarima, koliko to kosta i za koje vreme moze da se resi disk, ako je uopste moguce, vreme mi je bitno, posto ona nije odavle, pa da se organizujem za prevoz diska.

Hvala svima za pomoc, unapred!

Turbo

PS. Evo upravo stize informacija, radi se o Maxtoru od 120GB

Податке је могуће вратили, али то дебело кошта, и исплати се фирмама и другим установама где подаци вреде више од самог харда.

Другим речима, не исплати се плаћати тоне пара да би добио назад divx & mp3.

Ако је баш запело обрати се члану gsimon, он се тиме професионално бави (али понављам, не исплати се).

Da li je neko mozda radio sa nekim sa prethodno navedenih kontakata pa da moze da ga/ih preporuci iz licnog iskustva?
Imam slican problem, pre nekoliko dana mi je potpuno otkazao jedan hdd a na njemu su vrlo bitni podaci pa bi mi se mozda i isplatilo da platim za povracaj bar dela podataka ali ne bih da po disku petljaju ne preterano strucna lica pa to jos i naplate.
Na http://www.datarecovery.co.yu/ nijedan link sa osnovne strane ne radi pa se i te neke reference ne mogu videti.

mogu da se povrate ali mora da se rasturi HD a to koshta.Data i dalje postoji na plochi ali ostatak HD je crkao(verovatno glava chitacha).

@DARK SIDE

Otvaranje diska i premestanje ploca se veoma retko radi...
Potrazi malo kako se radi spasavanje podataka

....

sasa022 je napisao(la):
...... i premestanje ploca se veoma retko radi...

odnosno samo 1 ploca moze i da se premesti....
vise ploca je nemoguce premestiti.....
tada menja se ostatak mehanike - hda (sklop sa mag. glavama..)

NO najpre se mora utvrditi uzrok greske koji moze biti i dr.
recimo firmware , a to se resava bez otvaranja diska....

gsimon je napisao(la):
odnosno samo 1 ploca moze i da se premesti....
vise ploca je nemoguce premestiti.....
tada menja se ostatak mehanike - hda (sklop sa mag. glavama..)

NO najpre se mora utvrditi uzrok greske koji moze biti i dr.
recimo firmware , a to se resava bez otvaranja diska....
moze da se radi ima alat za to napravi kinez sve a srbin kopira.

lija je napisao(la):
Da li je neko mozda radio sa nekim sa prethodno navedenih kontakata pa da moze da ga/ih preporuci iz licnog iskustva?
Imam slican problem, pre nekoliko dana mi je potpuno otkazao jedan hdd a na njemu su vrlo bitni podaci pa bi mi se mozda i isplatilo da platim za povracaj bar dela podataka ali ne bih da po disku petljaju ne preterano strucna lica pa to jos i naplate.
Na http://www.datarecovery.co.yu/ nijedan link sa osnovne strane ne radi pa se i te neke reference ne mogu videti.

evo linka jos rade momci iz sabca bice vrlo brzo al reference se mogu videti

http://www.sabaconlinestudios.com/projects/helpdisc/

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno