Šta je novo?

Povezivnje rutera

Danko_kg

Poštovan
Učlanjen(a)
24.12.2014
Poena
54
Ćao svima imam jedan problem, pa ako ste voljni da pomognte, pišite :)

Imam sbb-ov ruter/modem (šta je, da je) EPC3925 sa njim sam povezao svoj desk top kompjuter i sve super radi. Preko kabla sam takodje povezao još jedan desk top kompjuter, komšijin. A kod drugog komšije ide kabl koji je ubačen u ruter oznake REink Jet WR-720 jer je njemu potreban wireless.
E sad, kod njega se javlja problem, limited access. Pokušamo da se prikačimo pokazje super jak signal, ali neće. Šta trebam da uradim, kakva podešavanja da napravim, da li kabl koji ide u ruter, treba u wan ili lan??? Pomagajte i pitajte ako Vam trebaju još neke informacije.

Poslednja izmena:
Postavio si pitanje u pogresnom delu podforuma.
Kabl iz SBB modema ide u LAN port WR720. WR720 podesi da ima staticku adresu, npr 192.168.0.2 i obavezno ugasi dhcp na njemu.

Piše mi da DNS ne može da bude prazno... Šta tu trbam da upišem?

8.8.8.8

Neće, opet isti problem, žuti trougao i limited access. Promenio sam ip bila je 172.1.1.1 u 192.168.0.2, ima 3 dns ja sam na prvi stavio ovo 8.8.8.8 i dhcp isključio. neće.... :///

Na racunaru koji se kaci preko wirelessa proveri koju ip adresu ima (ako radi pod windows-ima start,run cmd pa kucaj ipconfig) . Ip mora da bude iz opsega 192.168.0.10 -192.168.0.128. Ako jeste kucaj ping 192.168.0.1 da proveris dali se sa wireless strane vidi SBB ruter. U tvojoj mini mrezi koju cine SBB i wireless ryter sme da postoji samo jedan aktivan DHCP, i to onaj na SBB ruteru.Takodje svi racunari moraju da imaju adresu iz opsega 192.168.0.x.
Posle svakog podesavanja wireless rutera, iskljuci ga pa ga ponovo ukljuci.

Promenio sam ip na lan 192.168.1.254 i sad kad trebam da udjem u podešavanja nece da udje ... šta sad da mu radim... omg ne verujem šta se dešava....

Pa neće da može tako ako ti je uređaj na 192.168.0.x adresi, a komp na 192.168.1.x. Utvrdi prvo na kojoj adresi se nalazi taj Reink Jet, pa povežeš njega i komp i ugasiš DHCP na njemu i promeniš mu IP adresu da bude u istom opsegu kao SBB uređaj. Onda povežeš SBB>Reink Jet>komp pa vidiš jel ti radi net. I morao bi da možeš da pristupiš podešavanjima oba uređaja ako si sve setovao kako treba.

Ja sad nikako ne mogu da udjem u podešavanja na ruteru WR-720 od kad sam promenio ip i isključio dhcp. Već 2 sata se drndam oko toga i ništa... Inače na ruter sam ulazio preko 192.168.1.1 ali sad nećeeee.... nzm šta da radim, zasrao sam nešto ....

Restartuj ga na fabrička podešavanja. Boc u onu rupicu i drži 20 sekundi. Tj nađi tačno koja je procedura (negde treba prvo da stisneš to pa tek onda da uključiš napajanje). Pa će ga vratiti na tu IP adresu.

Resetuj ruter pa iz pocetka. I umesto sto pises nasumicne adrese ispostuj sve sto ti je lab30 savetovao.

Vrh Dno