Šta je novo?

Povezivanje TV sa zvucnicima?

quince

Cenjen
Učlanjen(a)
26.12.2012
Poena
151
Pokusavam da povezem TV sa zvucnicima. Tv je Samsung 40es6100. Zvucni sistem je Genius 5.1. Pokusao sam da ga povezem : audio izlaz sa TV-a (dva cinca,crveni i beli),na ulaz na pojacalo(takodje dva cinca)! Na TV-u izaberem spoljne zvucnike i ugasim zvucnike TV-a...medjutim ne dobijam zvuk !? Ako neko ima neku ideju,neka javi !!!

Pazi ovo imam neki osecaj da guras u audio in na tv. Trebalo bi da imas klasican banan out za zvuk ko na zvucnoj tu ubodes,(mozda tv ima samo izlaz za slusalice onda ide tu cinc) uostalom pogledaj uputsvo koje si dobio uz tv.Ili jos bolje redno ubadaj ako imas vise ulaza mora negde zvuk da pusti.

P.s. sad sam procitao opet tvoj post nema tu dva cinca izlaz je ko na zvucnoj a posle se deli na dva cinca za pojacalo HInt koristis pogresan kabal.

Poslednja izmena:
u pravu si gonzales, imam takav kabal sa malom bananom i dva cinca i koristim ga da povezem laptop sa pojacalom.Na tv-u imam audio-out(dva cinca)i mislio sam da moze i tako da se dobije zvuk. Imam i izlaz za slusalice,tako da cu nabaviti druge kablove.

U User manul u ako si dobio sa tv a valjda jesi ima sl preko cele strane kako se povezuje tv sa ostalim uredjajima , primer ovog primer onog i koji kabal ide gde!

Nazad
Vrh Dno