Šta je novo?

Povezivanje TV Out-a

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Pitanje.
Kojim kablom da povezem TV out (odn. video ili kako vec) iz grafike (Sapphire 9600Pro) sa TVima? Inace , ista nema kompozitni video izlas, tj. obican video out, vec samo onaj S-VHS ili kako vec. (sa malo vise rupica). Inace ni TVi nemaju video ulae, vec jedino preko skarta.
U prevodu, znam da mi trebaju prelazi sa nekog kabla (koji vec treba - S video, ili obican koax ako moze) za Scartove, i razdelnik, ali sve ostalo sta?
Kakve budzotine mi trebaju, da ne mozgam ja mnogo, vec da odem u radju i trazim "TO" ! Naravno, zelim i zvuk na TVu (makar jednom:)
Otprilike ovako

---prel.skart/V
9600OPro <S-Vid.> --{}--prelazS/koax---koax---razdelnik--
---prel.skart/V

zvucna ------------------koax----------------------------------stub
---prel.skat

Lele, na sta li ovaj 'grafik' lici?

Da uprostim?! ZASTO NISU STAVILI OBICAN VIDEO OUT CINC NA IZLAZZZ!!!?!?!?!?!? :wall:

Zato sto je S-Video (S-VHS) mnogo bolji :)
Koliko sam shvatio, na Radetu imas taj izlaz, a na TVu SCART ulaz. To znaci da ti treba kabl sa muskim SCARTom na jednoj i muskim S-Video izlazom na drugoj strani. To je samo slika, zvuk ide posebno. Ja sam uz kartu dobio S-Video - S-Video kabl, pa sam nabavio SCART adapter koji na sebi ima i ulaz za zvuk, ali to mora preko odvojenog kabla.
Ti mozes da trazis da ti daju da sa jedne strane bude SCART, a sa druge da ti se racva na S-Video i "bananu" (dzek) za zvuk (tj. ako ti je takav izlaz na zvucnoj karti).

Poslednja izmena:
Ma ja sam mislio da to sam skarabudzim, samo da kupim potrebne prelaze, ali izgleda da ne mogu. Znam da slika i zvuk idu posebno, ali to znam za regularne Video Out, i Line Out (zvuk) stvari. Izgleda da se taj 'kvalitetniji' S-VHS" nacin prenosa razlikuje. Pa to me i zanima - S-Video se prenosi drugacijim kablom nego obicni kompozitni? U prevodu ne mogu da stavim obican koaxijalac? Mislim da su mi dali neki prelaz S/na cinc. Da li je ovo upotrebljivo?
:)

P.s. nisam pomenuo da dati kabl treba da bude duzine pa min. 5 metara! , tako da ako postoji ikakva degradacija signala u istom, koji je onda bolji za prenos i sl. \

Uhhhhh....
Thanks, u svakom slucaju!

Sto te mrzelo da u profilu napises odakle si? Ako si iz Bg, odes lepo na buvljak na N.Bg, i kupis 5 m chinch kabla i 2 chincha, komplet raznih adaptera ~200 dindzi (mozda i manje ne secam se, sorry) u njima imas sve varijante tipa scart-chinch-svhs.
Kupis i jedan kablic svhs-chinch.
Onda, iz graf. kartice izlazi kabal svhs-chinch, taj kraj u onaj 5-metarski chinch-chinch, a ovaj poslednji u snop raznih adaptera (gore opisan), na cijem je drugom kraju scart. Tu negde ukombinuj i jos jedan petometarski chinch-chinch za audio (takodje i za njega imas mesta u snopu sa scartom.
Sve u svemu, srecan rad.

@bobiska: Pa, i tebe je mrzelo da pises odakle si :D

@MarNED: Ne znam sastav S-Video kabla. Posto on ima vise pinova, rekao bih da ne moze koaxijalac.
Tebi u svakom slucaju treba kabl S-Video - SCART, jer su ti to izlaz sa karte i ulaz na TVu. Mislim da na 5m duzine nece biti (primetnog) degradiranja signala. Ako znas, uradi sam. Ako ne, naruci da ti naprave.

ima u BG elektroniku za 100 din scart prikljucak sa s-vhs audio cinc i obicnim cinc izlazom pa i preklopnikom in out to kupis utaknes u TV i onda koj god kabl iz grafike u tv i to radi

Iz Nisa sam, sorry.
Inace, da, sam cu to da smuvam, samo pitam sta je kvalitetno resenje, naravno ne preskupo. Cisto sam pitao neku radnju u Nisu za samo S-VHS kabl ... on je samo oko 500 din ... Ludi! + razni svakakvi prelazi.

Ma nista, naravno da cu na bljuvaku :),
NEgo zato pitam, jel da trazim bas taj S-VHS da ON bude ceo duzinski tih 5,6 m, ili onu kombinatoriku sa obicnim koaxom za video i audio preko chincheva ili vec sta mu nalemim.

Inace taj scart ima prikljucke izvedene za audio in, video in, S-video in, ili tako nesto?

Tu bre, 'zem ti ceo posao ...

RazbojNick je napisao(la):
@bobiska: Pa, i tebe je mrzelo da pises odakle si :D

Bravo, u pravu si, sorry, ali da mi treba neka kupovina, naveo bih. Ipak, moj kiks!

ima sve pobrojano audio in , levi i desni cinc video s-vhs e sad na scartu je preklopnik in out pa sad razumes jednom je sve to out a onda je sve to in u zavisnosti od preklopnika

Nazad
Vrh Dno