Šta je novo?

Povezivanje TeVe-a i PC-ja

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Molio bih za pomoć oko povezivanja TeVe-a i računara (Sony 42EX440 i 9600GT OC)

Na grafičkoj karti imam 2 DVi izlaza i jedan izlaz je iskorišten za povezivanje sa monitorom.

Na drugi DVI izlaz sam stavio DVI-HDMI konvertor i povezao TeVe sa hdmi kablom, međutim ne prikazuje mi sliku na TeVe-u.

Kada stavim DVI-HDMI konvertor na drugi izlaz gdje je prikačen monitor onda se pojavi slika na TeVe-u ali onda nema slike na monitoru.

Jedino sam uspio imati na oba ekrana sliku kada TeVe povežen analogno s DVI-RGB konvertorom.
Probao sam podešavati u opcijama grafičke karte ali ne uspjevam.

Ima li neko rješenje?

Hvala

Verovatno treba da vidis podesavanja u grafickoj. Kod mene je ATI Radeon HD 2600 Pro graficka. I ja sam povezao tv sa pc-em stim da jedan dvi izlaz koristim za monitor a drugi dvi spojen sa tv putem kabla dvi-hdmi. Ili eventualno na tv-u da vidis deo gde se vide ulazi (podešavanja) i da nadjes onaj hdmi ulaz i da kliknes na njega. Verovatno imaš na tv-u hdmi ulaz koji pored ima dodatak pc i da unjega utakneš tvoj kabl koji ide od drugog dvi izlaza.

Poslednja izmena:
Povezi sve pa restartuj racunar. Posle toga driver bi trebalo da detektuje 2 monitora.
Koji windows je u pitanju?

Windows 7 x64. Ali tek sada se sjetih da probam i na Win 8 jer imam instaliran.

Probao sam sve opisano, podešavanja u Windowsu pa podešavanja u Nvidia control center i podešavanja na TV-u ali ne ide.
Kad uradim extended desktop onda skontam da mogu prevući miša na drugi ekran ali tamo nema slike. Isto sam probao u podešavanjima da aktiviram samo taj drugi ekran ali bezuspješno.

I meni se to desavalo sa mišem jer kad ga povučem sa strane ode mi na tv-u ali se ne vide ikonice već samo pozadina sa mišem. Tek kad sam kupio novi tv i spojio dobio sam desktop na tv-u kao sto mi je na samom pc-u. Jedino sto dok sam čačkao izgubio sam Ati Control Center. Verovatno ćeš uspeti samo treba biti uporan i malo se iznervirati.

Kad upališ računar da li odmah vidiš sliku na oba ekrana?

Kada povežem analogno tv onda mi se slika na monitoru pojavi tek na učitavanju windowsa (onaj dio gdje je plava pozadina) tako da ako trebam ući u bios moram buljiti u tv; baš bezveze.

Kad upališ računar da li odmah vidiš sliku na oba ekrana?

Kada povežem analogno tv onda mi se slika na monitoru pojavi tek na učitavanju windowsa (onaj dio gdje je plava pozadina) tako da ako trebam ući u bios moram buljiti u tv; baš bezveze.

Nekad dok sam imao XP kada je bio kablom spojen tv sa pc-em i ukljucen komp pojavila mi se i na tv slika desktopa. Ali sam na daljinskom od tv-a(Sony trinitron) morao da na posebnom dugmetu idem mislim na RGB. Problem sam imao kod Windows 7. Sad mi je stalno spojen pc za tv i kad hocu da imam i sliku na tv-u odem u podesavanja i izaberem ulaz(u mom slucaju HDMI PC) na primer da gledam neke filmove jer imam opet problem sa prebacivanjem zvuka sa tv- a (digitalno) preko pojacala (stereo analogno) na zvucnike ali to je vec druga tema.

Edit: vidim da po specifikaciji ovaj tv ima HDMI PC INPUT. Pozajmi ako mozes od nekog kabl DVI-HDMI stim da je obicno to DVI-D to HDMI Prenosice samo sliku ne i ton. I onda verovatno u podesavanjima imas da nadjes gde se vide sve konekcije na tv i kad nadjes HDMI PC klikni na nju. Naravno vazno je da i tvoja graficka karta podrzava sekundarni monitor sa rezolucijom do 1920x1080 i da moze u isto vreme da se koriste oba DVI izlaza.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Poslednja izmena:
Kad se startuje PC, tj za vreme posta BIOS-a, računar povezan na Monitor preko VGA kabla i na LCD TV preko HDMI kabla, slika MORA da postoji i na Monitoru i LCD TV-u istovremeno, inače nešto nije u redu

Vrh Dno