Šta je novo?

Povezivanje PS3 na internet preko shared internet konekcije sa usb adsl modema

krcky

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2008
Poena
301
Jel moze neko da mi objasni kako mogu da povezevem ps3 na internet preko sharovane internet konekcije na kompjuteru. Na internet se povezujem preko connexant adsl usb modema... kupio sam lan crossover kabl i povezao sve i pokusao stotinu puta ali nece.. Kad pustim internet test, za obtain ip adress kaze success ali kad provera internet konekciju prijavljuje gresku 80710102 i kaze da je greska u dns-ovima...

znam da vec postoji ovakva slicna tema i probao sam i sve ali nista ne pomaze...

Evo sta kaze za tvoju gresku: "80710102 - PS3 Cannot connect to the router with current IP information - Try rebooting your router"...

Ja sam imao identican problem, isto dsl usb modem, ista poruka i najgore je sto ne znam kako sam resio, znaci uspela mi je neka 50-a kombinacija po redu. Jedino ti mogu prepisati sve parametre kako je kod mene.

daj te parametre plz. neznam da li i u podesavanjima od internet konekcije treba da se menjaju dns-ovi.. meni to stoji na automaticaly...

daj te parametre plz. neznam da li i u podesavanjima od internet konekcije treba da se menjaju dns-ovi.. meni to stoji na automaticaly...

1. share-uješ DSL konekciju na kompu

2. podesiš na mrežnoj IP adresu (np 192.168.0.1), subnet (255.255.255.0), default gateway i DNS adresa da bude ista kao IP adresa komp-a... (192.168.0.1)

3. na TROJCI podesiš parametre, znači DNS isti kao na kompu (192.168.0.1), subnet isti kao na kompu (255.255.255.0), a IP recimo (192.168.0.2). Proxy ne koristiš... i treba da radi...

Odradio sam ti copy/paste sa posta korisnika Intruder Alert koji je i meni pomogao da uspešno to sve povežem:).

Ovako je kod mene u Network Settings -> Settings and Connection Status List;

Connection Method Wired Connection
Speed and Duplex Auto-Detect
Address Settings Manual
IP Adress 192.168.0.196
Subnet Mask 255.255.255.0
Default Router 192.168.0.1
Primary DNS 192.168.0.1
Secondary DNS 0.0.0.0
MTU Automatic
Proxy Server Do Not Use
UPnP Disabled

Iskljuci firewall, sharuj konekciju u Control Panelu, restartuj racunar dok ti je PS3 ukljucen, udji u Network Setings i sve stavi na automatic.

@zero: ej a kako su ti podesena podesavanja na kompu za mreznu konekciju... jel isto sve?

@zero: ej a kako su ti podesena podesavanja na kompu za mreznu konekciju... jel isto sve?

IP Adress: 192.168.0.1
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.0.1

Preferred DNS server: 192.168.0.1
Alternate DNS server: prazno

Pih, i meni. Morao sam da reinstaliram win i sad mi na konzoli pokazuje dns error:wall:. Pre toga je radilo savršeno, ništa mi sad nije jasno...

Nece ni meni da se kreira na PS store, u Internet Browser sve radi, otvara svaku stranicu, a da kreira acount ni da cuje, aj pomagajte, valjda od petnaestog mogu da se registruju novi korisnici...

uspeo da namestim internet...

na kompu sam kucao
IP Adress: 192.168.0.1
Subnet mask: 255.255.255.0
a sve ostalo prazno

a na ps3
Connection Method Wired Connection
Speed and Duplex Auto-Detect
Address Settings Manual
IP Adress 192.168.0.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Default Router 192.168.0.1
Primary DNS 77.105.0.19 (DNS sezampro-a koji mi je i provajder)
Secondary DNS 77.105.0.18 (DNS sezampro-a koji mi je i provajder)
MTU Automatic
Proxy Server Do Not Use
UPnP Enabled

nego.. sad imam drugi problem..
brzina interneta na ps3 je neuporedivo manja nego na kompu... imam 512/64 i update za pes2008 koji je tezak oko 130mb je skidao vise od tri sata.... na kompu bi to skinuo za oko 40 minuta... dok se ovo skidalo uopste nisam koristio net na kompu... jel moze to nekako da se ubrza??

Poslednja izmena:
Ljudi može li pomoć ako neko uopšte ima predstavu šta može biti, poludeću više:mad:. Patim se već dva dana.

Ajd' da još jednom ponovim. Nakon reinstalacije wina uneo sam ponovo sve podatke kao što je gore napisano i kao što je radilo pre toga. Sad svaki put kad testiram konekciju prikazuje da je ip adresa u redu ali internet konekcija nije jer postoji DNS error. Ne koristim nijedan firewall a windowsow je isključen. Svaki put kad upalim konzolu ovde na kompu mi prijavi da je lan kabel povezan što bi valjda trebalo da znači da imaju kontakt... Na Lan konekciji trenutno prikazuje poslate podatke ali primljeni su 0.ADSl je šerovan.

Potpuno mi je nejasno jer je sve pre reinstalacije wina radilo normalno.:wall:

:(

Ljudi može li pomoć ako neko uopšte ima predstavu šta može biti, poludeću više:mad:. Patim se već dva dana.

Ajd' da još jednom ponovim. Nakon reinstalacije wina uneo sam ponovo sve podatke kao što je gore napisano i kao što je radilo pre toga. Sad svaki put kad testiram konekciju prikazuje da je ip adresa u redu ali internet konekcija nije jer postoji DNS error. Ne koristim nijedan firewall a windowsow je isključen. Svaki put kad upalim konzolu ovde na kompu mi prijavi da je lan kabel povezan što bi valjda trebalo da znači da imaju kontakt... Na Lan konekciji trenutno prikazuje poslate podatke ali primljeni su 0.ADSl je šerovan.

Potpuno mi je nejasno jer je sve pre reinstalacije wina radilo normalno.:wall:

:(

I meni je slicno bilo.Sve je radilo dok nisam ja pocackao po setovanju pa nisam mogao sve da vratim da radi po starom tj kako treba.A dok mi je radio preko shareovane konekcije malo mi se duze logovao na PS store - bilo koji.Kad sam sve zeznuo ima jedno lako resenje.ADSL modem mi ide USB u komp.Mrezni od PS3 ide direktno u ADSL.PS3 sve na automatic i sve dobija direkno od ADSL rutera.Od tada sve mi radi daleko brze i bolje a logovanje na PS store sad je u sekundi.Dakle mislim da je najbolje i ovo najjednostavnije resenje tj PS3 direktno u ADSL ruter i sve na automatic.Radi bez greske.

Ček, ne razumem te. Čas kažeš modem čas ruter:trust:? Ja imam modem i ne mogu nikako sve da vratim na staro

Ček, ne razumem te. Čas kažeš modem čas ruter:trust:? Ja imam modem i ne mogu nikako sve da vratim na staro

Ma imam onaj ljubicasti sto sam dobio od Telekoma Hauwei 882v2.. taj je ruter. Povezujem na PC sa USB na PS3 sa mreznim i sve sljaka samo tako. Mislim da iako ti je modem da ako PS3 direktno nakacis na njega da PS3 mora sve parametre da dobije i da sve sljaka....

Mislim da iako ti je modem da ako PS3 direktno nakacis na njega da PS3 mora sve parametre da dobije i da sve sljaka....

Moj modem npr. nema lan ulaz pa je to nemoguce izvesti kao sa ruterom.. Inace mi je palo na pamet da bi tako bolje radilo.

Poslednja izmena:
Nema ni moj, samo za onaj USB kabel i telefonski

Da se ne mučite dalje - LAN kabel je otkazao. Kako i zašto pojma nemam:wall:. Sad sam doneo konzolu ovde u sobu gde je komp i gde može da dohvati moj stari LAN kabel koji je kratak da dohvati do moje sobe, priključio i sve radi najnormalnije:S:. E ***, sad opet treba kupovati 10 metara LAn kabla i provlačiti ga kroz hodnike i gurati u ćoškove:d

Ja pokusavam da napravim vezu preko wireless mreze i serovane internet konekcije. WiFi laptop pristupa bez problema ali PS3 trazi Access Point. Da li moze preko Ad-Hoc mreze ili mora da ide preko access point-a ?

Danas sam uzeo ethernet kabl pa cu se pozabaviti ovim kad dodjem sa posla.
Samo jedno pitanje, ako mi komp nije upaljen, kako bi povezao PS3 na internet? Dakle da ne koristim share-ovanu konekciju i da je kompjuter ugasen, moze li se tako nakaciti na net? Inace na ADSL-u sam..

Ako ti PS3 na net ide preko sharovane konekcije, koja se sharuje na PC-u, mora PC da ti bude upaljen da bi ti internet radio...

Ima.Kupis modem koji ima LAN port i to je to. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno