Šta je novo?

Povezivanje PC sa TV preko HDMI kabla-problem

Ja sam procitao da ti baca sliku sa desktopa na TV?

da ali onda je nemam na racunaru ne mogu da upravljam racunarom stoji prazan desktop bez mogucnosti uprljanja

Ne razumem, pa vidis valjda sliku na TV-u? Nemoguce da mis ne radi kad baca sliku na TV?

^A da mozda pomeras mosha pa vidis jel ti ide na monotor? Jel monitor direktno okacen na dvi? Ili? Da grafika nije mozda safirova? Ako jeste to je bojka ;)

moguce da ti je extended ekran na tv-u, a na monitoru je ostao upravljacki deo, ako radi mis i desnim dugmetom mozes da otvoris meni dobro je ispravno je da znas, samo treba da smislis kako da to odradis. Ne mogu da se setim davno sam imao isti problem sa ati grafickom i starim tv-om, bila je mogucnost da se klonira slika pa se onda tako podesi sve na tvu ugasi monitor i upravlja preko tv-a.

windows dugme + P .

dual-monitor-display-settings.jpg

^Kokane bice da on ima problem sa razlikom u rezoluciji , oce kod nekih kartica ukoliko ne podrzavaju istu "sirinu" da jednostavno izbaci monitor.

U slučaju različitih rezolucija se ne ide na klon ili extended, jer onda imaš drugi prazan ekran.

Jednostavno prebaci sa "monitor only"(digital out) na "projector only"(analog , ili analni što bi moj ćale reko).

Kokane momce tvoja pomoc je bila presudna,hvala ti puno na tome

E sad je nastao drugi problem imam sliku ali nemam zvuk,ako to da resim:lupko:

red je da kazes kako,moze flda bude od pomoci nekom. :)

Vrv samo na kompu nije namestio u podesavanjima.

kad budeš prebacio na TV(hdmi), putem Win+P , kad si na tv-u, odeš u sound settings/playback options, i staviš da default device bude televizor,(LG, Samsung, Loewe...)

kad budeš vratio sa win+P na monitor od kompa, zvuk će da se vrati na pc zvučinke, ali kad god se opet vratiš na tv, zvuk će automatski, volšebno maltene, da se ponovo prešalta na televizorske zvučnike. ti vi spikers, takoreći ...

konačno sam rešio ovaj problem na prihvatljiv način
projector only nije loše rešenje ali zahteva malo više gimnastike i produžni kabl za miš
monitor mi je 1280x1024
TV 1360x768
namestim klon na 1360x768,na TVu imam željenu rezoluciju,a na monitoru 17" 5:4 wide format 1360x768 15" sa crnim poljima gore i dole...tako mi je lakše nego da prebacujem kabl od miša i upravljam mišem na ekranu TVa

lažem,to sam probao sa monitorom 1600x900...i nema crnih pola praznih to važi za 1280x1024 17" ,klon namestim na 1280x720 samo nešto manja rezoulucija na TV,ne smeta...

Nazad
Vrh Dno