Šta je novo?

povezivanje PC i plazme?

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Razdaljina je cirka 10m. Da li je izvodljivo kablom i kojim? Pada mi na pamet kabal koji s jedne str ima hdmi/dvi a s druge dvi+audio malu bananu :bottle: Postoji li nesto takvo uopste? Mislim kako inace i zvuk i sliku da prebacim do tv-a u susednoj sobi :D

izguglaj malo HDMI extender, splitter i sl.
ako neko ima konkretan predlog, i mene bi zanimalo...

Zavisi i od hardvera,ako ti grafika ima HDaudio tralala,onda ti treba DVI to HDMI adapter i HDMI kabl te duzine,a ako nije onda nekako moras da ga napravis,zbog te bananice,u svakom slucaju google je majka.recimo sa nekog random foruma

I have a PC with msi 8600gt and lg lcd tv

I connect the 8600gt to spdif (see the attachment ...)
and you will have sound and video from the dvi out to the hdmi lcd

(I used a dvi to hdmi cable)
....
attachmenta nazalost nema ali to je onaj mali plavo beli kablicsto se bocne u spdif na ploci pa povezes grafiku i spdif da dobijes taj zvuk.

Sad vidim da imas 8800,nadji to parce kabla i malo googlaj kako da setujes ;)

Ono sto ti treba je SPDIF Audio cable 2pin to 2pin jedan kraj beli konektor koji ide u graficku a drugi sa 2 crna konektora u maticnu. Sve radi bez problema i na 10m samo mislim da HDMI mora biti 22AWG opseg to jest sve preko 7 metara kako sam citao mora biti ovaj model HDMI kabla. Nadji na monoprice dot kom:d i radice bez problema!:wave:

Ja imam HDMI kabl od 10 metara i radi bez problema, istina malo je kvalitetniji kabl (kostao oko 50 eur).

nikakva druga veza za sliku sem preko HDmi kabla nije preporucljiva....ujedno mozes tim istim kablom preneti i zvuk na televizor.... za ton je najbolje koristiti OPTICKI ili KOAXIALni kabal koji ide u AV risiver.......naravno ako ploca pdrzava taj vid povezivanja

Jel bi mogao neko da mi kaže zašto nemam da biram ATI HD u audio devices da biram? Kako da namestim da mi ide zvuk preko hdmi konektora ?

@LiLa

Pogledaj u Device manager-u da li imaš instaliran taj audio device. Ako nemaš onda instaliraj drajvere za audio za tvoju grafiku.

Instalirao i sad sve radi ok. Probaću još da povežem sa xonarom iz potpisa ako ima mogućnosti. Hvala,

Nazad
Vrh Dno