Šta je novo?

Povezivanje:Nokia-> PC putem Bluetootha.Help!

• Začetnik teme [Miki]
  • Datum pokretanja
M

[Miki]

Guest
Naime za slavu dobih bluetooth adapter i normalno instalirao ga i instalirao nokia PC Suite sa CDa koji se dobija uz telefon i fora je da bluetooh nadje Nokiu(preko njegovog softwarea) ali u PC Suiteu postoji samo za IR vezu tako da ne moze da je nadje(?!).Kako resiti ovaj problemcic :)

Koji je BT u pitanju?
Pazi ja sam 6600 povezao sa kompom preko MSI USB BT na sledeci nachin:
Prvo naravno sve ubodesh instalirash i pokuljuchujesh (BT na telefonu)! Onda u telefonu odesh na konekcije pa idesh na DEVICE (ili tako neshto) pa ADD NEW DEVICE! Onda fon trazi i naravno nadje da postoji josh jedan uredjaj (komp) i onda ti trazi nekki passkey (koliko se secam) i tu kucash npr 0000. Onda ti na kompu izadje da noshto hoce da se prikachi na njega pa ti i tu trazi taj kod pa i tu naravno ukucaj te 4x0 (4 x nula) Onda na ovom MSI-jevom sofvware-u koji stoju u tray-u kliknem desni klik pa add serial port (ili tako neshto) i onda napravish serijski port (snadji se malo :d). Mislim da je to kao neki "virtuelni serijski port" koji ustvari uredjaju koji je prikachen preko BT-a omoguci da se u kompu ponasha kao da je na COM-portu! Onda odesh u program (PC SUITE) i izaberesh taj port (nakon shto si ga enable-ovao) i to je to!

Znam da sam bio malo konfuzan ali ima bar dve nedelje otkada sam se zezao sa 6600 pa se vishe i ne secam svih detalja. Izvinjavam se ako sam izlupao neke gluposti ali mislim da je to sushtina.

Nece...sad ni bluwtooth nece da ga prepozna...Idem na search for devices i ne nadje nista a BT na nokiji ukljucen sve vreme...:(

Evo upseo sam opet da reinstaliram i da mi prepozna nokiu...Ok...sve je instalirano i taj serial port...E sad pita me telefon da li da dozvolim da se konektuje preko tog serial port i ja kazem YES,I posle 2-3 sec pise connection failed.The remote device closed the connection..?

The remote device closed the connection..?
Trebas na telefonu da stavis "Hite Phone". To imas negde medju opcijama vezanim za BT.

Reci mi samo jel MSI BT u pitanju (USB varijanta)?
Pazi, stvarno nisam ni ja siguran 100% :( Ja sam se zezao neko vreme i samo je proradilo (uradio sam 300 stvari koje su mi pale na pamet). Pokushaj da enejblujesh i FileTransfer i josh neshto shto moze da ima veze sa telefonom i prenosom podataka! Mislim da mora i file transfer (shto sam zaboravio da napishem) ali nisam sifuran! Kazem, stvarno je proshlo dosta vremena pa se bash i ne secam svakog detalja. Ajde probaj i ovo pa javi shta je bilo.

Nisam siguran da li je MSI a jeste USB...Mislim da na kutiji nije bilo ime proizvodjaca ...Ako ti nesto znaci na CDu koji se dobija je istampana tastatura od lap topa i lap top:)

BTw sve ne enable ali me nervira pise Nokia 6600 Bluetooth serial port-not connected i nema sanse da se promeni u connected iako mi dodje poruka da je povezivanje uspelo...

Pa treba da udjesh u BT Places pa desni klik na taj serijski port pa ENABLE! Znachi prvo ih povezesh pa enable-ujesh Serijski (nadam se da si ukljuchio i fle transfer koji mozda nije ni bitan za celu situaciju)!

Nema na desnom kliku enable ima samo da se bira koji ces com port i da li ces secure connection....

Ochigledo da se razlikuje od modela do modela! A probaj dvoklik na taj serijski! Trenutno mi nishta vishe ne pada na pamet? JAvi shta je bilo pa da nastavimo ako ne proradi :d

ama kad stavim dvoklik kaze mi The bluetooth serial port connection failed:The remote ddevice closed the connection a u donjem desnom uglu se pojavljuje da je konektovanje uspesno(?!)

Jel si probao reinstall drajvera? Probaj da izvadish BT pa da ga ponovo ubodesh na drugo mesto? Iskreno ne mogu ti pomocu josh puno ali ako su se prepoznali uredjaji (fon je nashao komp-ukucan kod; komp je nashao fon-ukucan kod), napravljen serijski port i fajl transfer, onda bi sve trebalo da je OK! Da nemash neki drugi BT uredjaj (neki drugi fon)...Probaj njega pa vidi da li on radi?

Nazad
Vrh Dno