Šta je novo?

Povezivanje monitorskih zvucnika sa subwooferom

Paxx

Poznat
Učlanjen(a)
23.11.2020
Poena
45
Pozdrav svima, pokusavam da osposobim neku budzetsku verziju za kucno snimanje i preslusavanje muzike.

Imam pitanje u vezi sa povezivanjem monitorskih zvucnika sa subwooferom, pa bih vas zamolio za pomoc.

Trenutno imam stari set desktop zvucnika Genius SW-2.1 850, to su subwoofer + dva mala satelita (specifikacije: https://www.farnell.com/datasheets/66365.pdf).

Planiram da uzmem par monitorskih zvucnika Edifier MR4 (https://www.edifier.com/global/p/studio-monitors/mr4). Takodje, ako neko ima iskustva ili preporuke u vezi sa ovim, slobodno!

I imam audio interface Arturia minifuse 2 (https://www.arturia.com/products/audio/minifuse/minifuse2)

Dakle, moje pitanje je da li bih mogao da iskoristim ovaj Genius subwoofer i nekako povezem sa Edifier MR4 monitorskim zvucnicima?

Evo saljem i sliku subwoofera i opcija za povezivanje koje on sam po sebi ima:

viber_image_2024-08-05_11-16-18-456.jpg

Dakle, da li to uopste ima smisla i da li je moguce i koje su opcije ako postoje?

Hvala unapred na strpljenju i pomoci, pocetnik sam u ovome, tako da su svaka pomoc i savet dobrodosli 🙌

Идемо од почетка:
За додавање сабвуфера стерео систему , постоје 2 сценарија

1. Додавање Активног сабвуфера, на Активни стерео систем који има SW , LFE излаз.

2. Додавање Пасивног сабвуфера, који поседује HIGH POWER стерео улазе, и HIGH POWER стерео излазе, на Пасивни стерео комплет, где се користи одвојено појачало.

Твој Гениус систем (иначе криминално лошег квалитета звука) има само LINE IN 3.5mm стерео улаз
(нема ни ЛФЕ улаз, ни HIGH POWER in) тако да га је немогуће додати било ком стерео систему.
Обзиром на квалитет, то је донекле и добра вест.

ЕДИФИЕР MR4 активни сет монитора нема ЛФЕ излаз, такође нема ни HIGH POWER конекторе, јер је Активни а не пасивни сет.
Тако да се ни он не може повезати са сабвуфером било какве врсте.

Постоје ЕДИФИЕР модели који поседују ЛФЕ излаз (SUB OUT)
1722883871637.jpeg
Такав активни комплет је могуће повезати са било којим активним сабвуфером, у складу са музичким преференцама, и финансијама.

Тако да је једини савет за тебе, куповина активног сета монитора, који поседује ЛФЕ излаз.

Poslednja izmena:
Hvala najlepse na detaljnom objasnjenju i odgovoru!

Tako nesto sam i ja pretpostavljao, znaci svakako nije vredno ni pokusavati da se iskoristi ovaj subwoofer.

Hvala jos jednom, sve najbolje!

Hvala najlepse na detaljnom objasnjenju i odgovoru!

Tako nesto sam i ja pretpostavljao, znaci svakako nije vredno ni pokusavati da se iskoristi ovaj subwoofer.

Hvala jos jednom, sve najbolje!
Kokan je zaboravio da doda da postoje i aktivni subwooferi sa passthrough konektorima, možeš takav subwoofer da povežeš sa tim Edifier zvučnicima koje si hteo, naprimer Edifier T5 subwoofer bi radio.

хвала колега Курјаче.
Т5 има лоу пас филтер (подесив L.P.F) који реже високе фреквенције, ситуација је веома слична као код горепоменутог пасивног повезивања
само што су улази и излази LINE, а не HIGH POWER.
1723030071680.png

Лично преферирам традиционални ЛФЕ улаз, где постоји далеко већи избор сабвуфера по квалитету, снази и цени.

Nazad
Vrh Dno