Šta je novo?

Povezivanje monitor-kuciste; HDMI, AVG, DVI !?

PDESD

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2008
Poena
320
Pozdrav
Kupio sam monitor koji podrzava HDMI. Takodje imam i graficku koja ima HDMI ulaz. Interesuje me da li treba da povezem monitor sa grafickom sa oba kabla (HDMI i standardni AVG ili DVI) ili je dovoljno povezati ih samo sa HDMI ili kojim vec kablom, tj sta je najbolje resenje za kvalitet slike (tv, igrice...)
Inace uz monitor sam dobio AVG i DVI kabl. HDMI izgleda ide posebno... steta.
Hvala

DVI kablom poveži. Isti je kvalitet slike kao i HDMI

A to znaci da izvadim AVG? Je li on nepotreban?
Pa dobro ako je isti kvalitet slike, da nebacam dzabe 700 din :)

Poveži monitor i grafičku samo DVI kablom jer je to digitalna veza (nema konverzije signala) dok je VGA analogna veza (ima konverzije signala) i samim tim je lošija slika. Ne bacaj džabe novac na HDMI kabl

Vec je receno, HDMI i DVI daju isti kvalitet, a ono sto ih razlikuje jeste prenos audio signala koji ima HDMI. Ako na monitoru nemas integrisane zvucnike, nemas nijedan razlog da kupujes HDMI kabl.

Sada ce weasel da te razapne zato sto to nije istina, ali ako, i treba, posto je covek ponovio 200 puta :D.

Hahaha, gde mi sad nestade dugme za edit, d'obrisem? :D Evo zvanicnih podataka:
Q. What is the difference between DVI and HDMI?

HDMI is DVI with the addition of:
Audio (up to 8-channels uncompressed)
Smaller Connector
Support for YUV Color Space
CEC (Consumer Electronics Control)
CEA-861B InfoFrames
Izvor

E ako je ovaj YUV razlog za razapinjanje...Eppur si muove, nema razlike u kvalitetu :D

Nije to, mislio sam na zvuk, ali sad vidim da si u pravu. Medjutim! Ja sam ubedjen da je covek pisao da postoje i DVI kablovi koji prenose zvuk, ne mogu da nadjem to, a na vise mesta sam procitao. Postoji mali dokaz u HDMI temi koja je sticky gde se kaze da postoje modifikovani DVI kablovi koji prenose zvuk, valjda je on na to mislio ali nije naglasio tamo gde sam ja citao, a ja sam uzeo to zdravo za gotovo...

Ovo opet nema nikakve poente posto covek svejedno nema zvucnike tako da mu je svejedno prenosio DVI zvuk ili ne, ali reko cisto da neko ne procita i pomisli da je tako... kad ono jeste tako :D.

kod ATI grafičkih kartica DVI prenosi I zvuk , kod nvidia , treba da se izvede spdif-out sa matične ili zvučne /2-pin kabl / do posebnog ulaza na nvidia grafičkoj .

kaži ti nama lepo koju tačno grafiku imaš, i snabdećemo te budućim uputstvima .

izvinite imam ja jos jedno pitanje ako mozete da mi pomognete, kupio sam kabal koji sam je sa jedne strane DVI a sa druge HDMI. Kada HDMI kraj ukljucim u graficku a DVI u monitor ne vidim nista samo mi je crna slika i kruzi mi po monitoru da proverim konekciju kabla. monitor je Philips 232el a graficka je Ati 6770 ddr5 1gb ako moze pomoc jer nemam predstavu kako da dobijem sliku, skidao sam i hove drajvere ali nista nisam dobio cam sam i u grafickoj ukljucio HDMI kabal sa adapterom od DVI i opet nista.

HVALA

Možda treba u meniju monitora da odabereš koji video ulaz da aktivira. Ako je to rešenje, za ubuduće stavi na "auto" ukoliko postoji ta opcija.

postoji opcija da se ukljuci DVI ali kad ga ukljucim pise mi ono sto sam gore napisao.

Uzmi HDMI to DVI adapter pa probaj sa njim.

A koja je fora sa HDMI 1.4 u odnosu na DVI konekciju. Posto moj monitor po specifikaciji trazi da bi proizveo 3d efekat automatki, da kabal bude HDMI 1.4 specifikacije, ali mi nije jasno preko kog konektora na grafi da ga povezem??? Na grafickoj imam 2 DVI i 4 ili pet ona display mini porta. Sta da radim???

Nazad
Vrh Dno