Šta je novo?

Povezivanje laptopa i TVa?

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Sestra ima Extensu 5630G sa VGA-konektorom, a TV je Samsung sa SCART, S-Video i VideoIn ulazima, i dva audio konektora. Vidim po netu da je VGA -> S-video nemoguća misija bez nekih konvertora (http://www.hdtvsupply.com/vga-to-svideo.html). Ima li neko drugo rešenje, a da provereno radi?

na zalost ne moze bez konvertora. dakle ili konvertor ili nov TV sa HDMI :)
imas i HDMI -> S-video/Composite konvertor, princip rada je manje-vise isti, cena takodje visoka.

Ne isplati se nabavljati konvertor, znaci u prevodu ne moze da se poveze, ili laptop sa S-video izlazom ili LCD TV sto je ipak bolje resenje (pretpostavljam da je sada CRT televizor tj sa katodnom cevi u pitanju)

Da, CRT je...
Ne vredi, ona je mislila da uzme jedan kabl i reši to, ali ovako ne ide.

Hvala obojici za info.

To bi bilo odlično, samo ako ima da se uzme kod nas. Ima i VGA-SCART za 5-6€, jedino je pitanje da li to radi, jer na tržištu ima svakakvih kablova za ovu namenu, ali ne rade.

to tesko da radi, mislim, izgleda smesno na onoj slici.
ne bih se ja igrao s tim, da ne bi sledeca tema bila: "Nema slike na laptopu, sta da radim?"

nekad davno sam pravio VGA>Composite convertor, u vreme S3 Virge kartica, i to nije bili bas jednostavno
poterati da radi kako bi svako hteo. ima tu zezancija i oko H/V refresh rate-a i rezolucije itd, u svakom slucaju
nikako ne preporucujem jeftina minijaturna resenja.

Poslednja izmena:
*DuleC
VGA2Scart "kablove" zaboravi momentalno, jer to ne radi.

to tesko da radi, mislim, izgleda smesno na onoj slici.
ne bih se ja igrao s tim, da ne bi sledeca tema bila: "Nema slike na laptopu, sta da radim?"
u svakom slucaju nikako ne preporucujem jeftina minijaturna resenja.

A ja verovatno preporucujem coveku da se zezne?
To tesko da radi zato sto meni izgleda smesno i probao sam licno pa znam kako radi, su dve poprilicno razlicite stvari.
LogiLink-ov imam i kao sto rekoh radi sasvim korektno.
btw u duhu reklame, izgleda smesno ali mene glava vise ne boli sto se tv outa na netbooku tice ;)

sledeci put pre nego sto krenes sa sarkazmom i prepotentnim citiranjem, procitaj jos jednom tekst koji citiras.

odnosilo se na pomenuti vga -> scart kabl

takodje, sledeci put kad nekom nesto preporucis na ovaj nacin
Imas ih za manje para.
http://www.preisroboter.de/search.php?search=vga+tv+konverter&start=0&shift=0&sortmode=0&min=&max=
20-25e je cena po kojoj se to itekako isplati, bar po meni. Rade vise nego korektno. Bilo ih je jedno kratko vreme i kod nas. Kakva je situacija sad ne znam.
budi konkretniji, jer ljudi ovde uglavnom nisu i-m-b-e-c-i-l-i da ne umeju da search-uju i sami po google-u, preisroboter-u i slicnim pricewatcherima.
Dakle, ako si vec probao ili koristis nesto od vga2composite konvertera, reci tacno koji.

Poslednja izmena:
takodje, sledeci put kad nekom nesto preporucis na ovaj nacin

budi konkretniji, jer ljudi ovde uglavnom nisu i-m-b-e-c-i-l-i da ne umeju da search-uju i sami po google-u, preisroboter-u i slicnim pricewatcherima.
Dakle, ako si vec probao ili koristis nesto od vga2composite konvertera, reci tacno koji.

Da si samo pogledao link i PROCITAO post u kom stoji cena od 20-25e mislim da ni tebi, a ni bilo kome drugom ne bi bilo tesko da zakljuci o kom se uredjaju radi.

Nazad
Vrh Dno