Šta je novo?

Povezivanje laptopa i led tv

mihajlosd

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2012
Poena
255
Iz vise nekih razloga mi je najbolje resenje da povezem laptop i led tv i napravim kao neki homemade smat tv. Sad kontam najbolje je to odraditi preko hdmi kabla. A ono sto sam hteo da pitam je da li je moguce i ako jeste kako to da izvedem da kad je tv povezan na laptop ne postoji slika na laptopu i da ja mogu komotno da ga preklopim, a da se na gasi laptop (da ne ide u standby). Mislim da sam negde video da ima opcija da se namesti sta da se desava kad se zaklopi ekran, ali ne znam da li je to ono sto ja hocu. Znaci hocu da kad je laptop povezan na tv da se prakticno ponasa kao desktop stanica (kao da ne postoji displej laptopa), a da tv bude kao monitor. Znaci otklopim laptop (moram jer je pover dugme kod tastature, da je vani onda i bez otklapanja) stisnem power i odmah zaklopim laptop a sve ono sto bi se prikazivalo na ekranu laptopa da se prikazuje na tv-u. Uzeo bih i jedan air mouse koji bi takodje povezao sa laptopm radi lakse manipulacije iz daljine (naravno da i on uredno radi iako je laptop preklopljen). Mozda sam bio i preterano detaljan sa opisom, pa nekog i zbunim, ali nadam se da kontate sta hocu. :) Moze li to i kako? Hvala
P.S. Da napomenem laptop je na w10.

Naravno da moze.

Kad povezes tv odaberes da daje sliku samo na tv, a na laptopu ne, mislim ds automatski izadje prozor.

A to da se laptop ne gasi/sleep kada ga zaklopis imas u Power opcijama.

Power options->change power plan settings(za onaj plan koji koristis)->advanced settings i onda skrolaj na listi dok ne naidjes na "power buttons and lid", tu kad kliknes otvori ti se prozor i daje ti da biras sta se desava pri zaklapanju, pretiskanju power/sleep dugmeta i slicno. Odaberes "do nothing" za zaklapanje, ne znam kako se zove tacno valjda "lid closing" ili nesto slicno, i na konju si.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kad povezes sve i udjes u windows, stisni Win+P, odaberi second screen only I trebalo bi da ti upamti da dok je god povezan TV ne pali ekran laptopa a drugi deo pitanja ti je Ivan vec odgovorio.

Imas u power options, pa choose what closing the lid does.
Mada mislim da ti je mozda bolje resenje neki android box za ~30$, ako ces samo za multimediju da koristis.

Uradih tako rekoste i koliko vidim sve je dobro sem jednog baga, ili mozda tako treba, ali me nervira, pa ako moze i to da se podesi bilo bi super. Naime ukljucim laptop, na njemu se ne prikazuje nista, slika odmah ide na tv, laptop odmah preklopim, takodje sve po planu (ne gasi se, ne ide u stend baj). Jedino ako ponovo otklopim laptop onda se aktivira i displej na laptopu i prebaci se u onaj kontinualni mod sa dva ekrana (ne znam tacno kako se to strucno zove, ja to malo ovako opisno). Ne znam zasto to tako radi sam od sebe. Ono stoji da ja verovatno kad ga jednom zaklopim necu ga vise otklapati jer ovaj air mouse sto sam porucio ima ugradjenu i tastaturicu neku, pa sve mogu preko njega, ali eto, sta znam, mozda bude bilo potrebe i da se nekad otklopi laptop pa da me ne vraca opet na pocetak pa da podesavam sve iznova...ako ima neko resenje. Mada iovako sam zadovoljan...ispunjava 90% zahteva.
Inace mi je to najbolja opcija iz vise razloga.
Prvo, imam iptv u kuci na koji moze da se poveze samo jedan tv, a sle*ci iz mts traze 300 dinara dodatno za drugi tv. Mislim, nije mi za 300 dinara, al iz principa ne dam pilicarima. Nego sam uzeo od rodjaka koji ima ugovor sa sbb-om sifru za nalog i aktivirao onu d3go aplikaciju (ako znate o temu pricam) da po jednom nalogu mogu da se povezu tri uredjaja i da se gleda tv preko neta. Pa sam onda resio da cu tako, preko d3go aplikacije pustim tv na laptopu, a onda povezem laptop sa tv i bude fino za gledanje.
Drugo, bavim se gradjevino i dosta koristim autocad. Mucenje mi je bilo sve ovo vreme da se u cadu crta na 15.6 inca. Ovo ce da me preporodi.
Trece, planiram da na laptopu ubacim i neki android emulator (moze neka preporuka?) pa da napravim neku "dual boot smart tv". Ludilo. :)

Pogledaj da li u biosu ima opcija biranja ekrana ili u aplikaciji koja se instalira uz drajvere za graficku (nisi naveo koja je) mozes da odaberes ekran.

Nazad
Vrh Dno