Šta je novo?

Povezivanje kompa sa tv-eom - problem

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Valjda sam pogodio temu gde da postavim ako nisam zamolio bi moderatore da prebace gde treba.
Znaci preko graficke kartice sam povezao kabel koji sam dobio uz nju. Kabel se prikljucuje na dvostruki cinc kabel i ulazi na tv preko skarta (stariji mi je tv). Problem je kada prebacim na tv, stavio sam only PAL mada sam probao i sve ostale opcije koje su ponudjene za tv, dobijem staftice preko ekrana u jednom pravougaoniku koji zauzima odprilike 1/5 ekrana i tako po 2 pravougaonika. Koji klize od gore na dole. Ne znam kako da ih eleminisem... Probao sam i sa drugim kabel opet isto.
Ljudi pomozite mi, hocu vec vise normalno da gledam sa kompa na tv. :Klanjanje

Graficka

Mislim da je problem do izlaza na grafickoj i ja sam imao slican problem, takodje mi je pokazivao pravougaonike, mozda se i varam...

Sta si uradio da prodje ovaj problem?

Sta si uradio da prodje ovaj problem?

Zamenio graficku verovatno :D .
Bez sale to je veoma cest problem sa (obicno malo jeftinijim) karticama tako da je jedino resenje zamena kartice , no preporucio bih ti da ako imas mogucnost probas na nekom drugom televizoru ili tu svoju graf. karticu ubacis kod nekog prijatelja u komp i probas da li ce tamo raditi tv out korektno, moze biti mnogo kojekakvih problema zbog kojih kod tebe ne radi a mozda je ispravna (kabal,konektori,drajveri ....).
Experimentisi malo ali budi spreman na najgore (zamenu) ...

Pozz

6600 je. Mislim da ipak nije losa... Zato sam i postavio temu da mi kokretno neko kaze sta bi sve mogao da cackam oko podesavanja.

E ja to otprilike ovako uradim:
u nView opciji postavim u CLONE mode rada
u opciji Full Screen Video za Full Screen Device odaberem Secondary device i vozi Misko:,,:

u opciji Full Screen Video za Full Screen Device odaberem Secondary device i vozi Misko:,,:

Ma super ste i ti i Misko ali sledeci put procitaj kakav je problem u pitanju pa onda, ako mislis da znas resenje, kazi nesto.

6600 je. Mislim da ipak nije losa... Zato sam i postavio temu da mi kokretno neko kaze sta bi sve mogao da cackam oko podesavanja.

Koja 6600 je u pitanju? Kakav kabl ti je stigao uz karticu? Jel imas garanciju za nju?
Po onome kako si opisao sta dobijas na ekranu moze biti samo neispravnost kartice ili TV-a. Manje verovatno je da ti je kabl los, to bi se drugacije manifestovalo. Postoji i mogucnost da si pogresno povezao graficku i TV, zato sam i pitao kakav kabl/adapter ti je stigao uz 6600.
Moras probati na nekom drugom TV-u jer i sam kazes da je tvoj malo stariji pa ako je i na njemu slika ista znaces da ti je neispravna kartica, tj. TV izlaz na njoj.

Proverio sam sa drugim tv-eom. Ipak je do mog tv-ea problem. Strafte su nestale tj ima neke minijaturne ali to mislim da ne bi bilo da ide preko s-vedea ili tv-eam novije generacije... Svakako ce doci vreme da ga menjam tako da mi je sada sve jedno, vazno da je sa karticom sve ok.
Inace kartica mi je INNOVISION GEFORCE 6600. Jesi na to mislio? A kabel sto sam dobio je klasican tanak cinc na jednom kraju (zute boje) a na drugom ulaz za karicu. Ne znam da li bi taj kabel bilo kako drugacije trebao da izgleda. :trust:

Thx i pozz :wave:

Nisam skontao sta je ova opcija i za cega sluzi

u opciji Full Screen Video za Full Screen Device odaberem Secondary device i vozi Misko

Poslednja izmena:
...u nView opciji postavim u CLONE mode rada
u opciji Full Screen Video za Full Screen Device odaberem Secondary device...

To sluzi da imas na TV-u isto ono sto imas i na desktopu monitora, tzv. CLONE mod, a ukljucivanjem opcije FULL SCREEN VIDEO i to na SECONDARY DISPLAY dobijas mogucnost da bilo kakav video zapis, DVD, DivX i sl. na monitoru moze biti u prozoru ili preko celog ekrana dok ce na TV-u (secondary display) uvek biti preko celog ekrana (FULL SCREEN). Zgodno ako hoces nekome da pustis film na TV-u a ti npr. da surfujes ili radis nesto u word-u, exel-u i sl...

Odlicna opcija! thx na odgovoru.
Kada nisam ni koristio dosad pa ni ne znam sta sve ima... :)

Vrh Dno