Šta je novo?

povezivanje kompa i risivera (optical, hdmi...)

petarboj

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
375
pozdrav, shvatam da je pitnaje malo sire i za sad mi je tesko da ga svrstam u bilo koju kategoriju na forumu ali rekoh da pokusam sa ovom :)

treba da sklopim sistem koji ce se sastojati od kompa (neka graficka, jos ne znam koja iz razloga koji cete kasnije cuti :) +PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium), lcd tv-a (jos ne znam koji, ali za ovu pricu nije ni bitno, verovatno neki full hd lcd), risiver onkyo sr606 i za sada 4 MA zvucnika.

e sad moje pitanje je kako to najlakse i najbezbolnije povezati?

razdaljina nece biti mala, ako se pravi linija zida itd bice do 10m. mislio sam da povezem samo hdmi kablom. u tom slucaju zvuk ide kod atija sa graficke a kod nvidia, koliko sam razumeo, moze da se prosledi zvuk za zvucne? da li to moze moja zvucna? ako ne moze preko hdmi kabla kako bih mogao drukcije povezati? opticki, koaksijalni?

poprilicno sam zbunjen novonastalom situacijom, znam samo da bih to da povezem sa sto manje kablova i da iskoristim zvucnu kad je vec imam :)

pozdrav!

Za tih 10-ak m idi najbolje na jedan kvalitetniji hdmi kabl (sto oklopljeniji) i to iz neke AMD graficke pa u AVR, dalje iz AVR u HDTV. Zelis i igrice da igras ili je to samo za film i muziku? Ako ces koristiti 4870 onda ces jedino morati da namestis da HD audio ide kao LPCM jer ne moze bitstream. X-Fi na toj razdaljini ti nije potreban, tako da ti ostaje jos samo da nabavis centar i sw.

ok , hvala ti na odgovoru :) bice ili 4870 ili nesto jace, verovatno iz amd kuhinje. za igrice sam takodje mislio da bi ponekad mogao odigrati koju, verovatno 2 xbox wireless gamepada i udri. znaci dzaba sam kupovao x-fi majku mu njegovu :( jedino ga mogu povezati na sluske, ako ne bude prevelika razlika oticice u oglase...

Ja bih ti preporucio AMD graficku serije 5.
Za male pare mozes naci tipa 5670 (koju i ja imam) i povezati sa risiverom bez problema.

Ako hoce da igra igre 5670 nije dobar izbor, mora gledati klasu od 150+ e jos ako je u pitanju FullHD ekran....

Sta zna ja :D
Imam PS3 pa ni ne igram igre na PC.
5670 moze da potera novije naslove bez problema ali ako hoce da ima full res, full detalje na full HD-u onda mora nesto jace da uzme.
Prodavaj X-fi i uzimaj jacu grafu.
Pozzz

tesko da ce me zadovoljiti bilo sto slabije od 5770 :) ali videcemo jos :) taman za tu razliku u ceni x-fi moze da se dokkupi nesto malko jace, mozda cak i 5850.... hvala na savetima!

Nazad
Vrh Dno