Šta je novo?

Povezivanje externog TV Tunera

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
Uzeo sam Kworld TVBOX 1440ex i povezao ga na sledeci nacin.
1. D-Sub kabl, dobijen uz monitor, iz monitora u TV Tuner u VGA Output.
2. DVI kabl, dobiijen uz monitor, iz monitora u racunar u DVI port.
3. VGA kabl, dobijen uz TV Tuner, iz TV Tunera (VGA Inut) u racunar u D-Sub VGA port.
4. Zvuk sam povezao 3.5mm kablom u Line In port na maticnoj.
Dok je racunar bio iskljucen, ukljucio sam TV Tuner, prebacio signal na monitoru na VGA i dobio sliku sa TV-a na monitoru. Sve radi sve sljaka, sem sto mi se zvuk cuje na speaker-u TV Tunera.
Sledece sto sam probao je da ukljucim racunar, medjutim to se zavrsava neuspesno. Nema beep-a PC Speaker-a a dijagnostika ploce pokazuje VGA error.
Iskljucio sam onaj VGA kabl sto je povezivao TV Tuner i racunar, restartovao racunar i uspesno je butovao i usao u Windows.
Kako da povezem tuner i racunar da dobijem dodatne dve mogucnosti koje ovaj TV tune ima?
1. Picture-In-Picture sa desktopom Windowsa
2. Druga stvar je da mi se zvuk cuje sa zvucnika racunara a ne sa tv tuner speaker-a...

:wave:

Po ovome što si napisao sve si dobro povezao, a moram da priznam da nemam predstavu zašto ti se nije boot-ovao računar dok je povezan kablom na tuner... totalni zbun.
Šta se događa kada prvo uključiš računar, pa onda povežeš kablove?

Evo sad sam povezao ponovo i VGA kabl. Pokrenuo racunar, butovao je (?!) i kad sam usao u Windows ukljucio TV tuner ali i dalje moram ponovo da menjam signal na monitoru da bi video sliku i zvuk se cuje sa TV tuner speaker-a. Kad pritisnem Picture-In-Picture dugme na daljinskom, ispisuje mi NO PC SIGNAL..
Mozda ne moze TV Tuner u isto vreme da bude povezan i D-SUB kablom na monitor i VGA Kablom na racunar?

Nije mi sada baš jasno. Ti znači imaš sada signal sa kompjutera na TV tuneru i vidiš ga na monitoru preko njega, samo ne radi PIP?
Jesi li sigurno uboo u dobar konektor audio kablić? Jedan je audio in, a drugi audio out.

Poslednja izmena:
Znaci, kad je monitor prebacen na DVI signal - imam sliku iz Windowsa, desktop, etc..
Kad je monitor prebacen na D-Sub signal - imam sliku sa TV tunera ali kad stisnem PIP dugme na daljinskom, ispise mi NO PC SIGNAL..
Drajver graficke vidi dva monitora ali kad prebacim sliku na drugi monitor, nema nista, iskljuci mi se monitor.. Audio kablic sam ustekao u Audio Input..
U uputsvu pise - kad se aktivira PIP tad se zvuk prebacuje na zvucnike racunara. Znaci, treba mi samo da aktiviram PIP..
Probacu kasnije ili sutra da iskljucim D-Sub kabl iz TV Tunera, da ostane povezan samo VGA kablom sa racunarom..

Audio kablić treba da ti bude uboden u audio out na tuner-u.

audio out sluzi da se tv tuner poveze sa aktivnim stereo zvucnicima, audio in sluzi za povezivanje sa kompom.. tako i pise u uputstvu..

Kod mene je PiP šljakao kad sam na desktopu promenio rezoluciju na 1440x900. A zvuk mi je radio preko pojačala od zvučnika, nisam ni probavao na PC.

Audio in služi da dovede zvuk do tuner box-a, tako da ako ga ubodeš u line-in na računaru ne postižeš ništa.
A za PIP je tačno da ne radi preko 1440x900 rezolucije.

rezolucija mi je 1440x900 na desktopu. promenio sam jack na tuneru na line out i dalje nemam PIP
@Nikolaus, kako si ustekao koji kabl?

dobio sam PIP.. :p
u drajveru graficke sam namestio drugi ekran da mi bude u "clone" modu i podesio njegovu rezoluciju na 1440x900.
kad sam prebacio signal monitora na D-SUB dobio sam jos jedan desktop i po ukljucivanju TV-a dobio sam PIP i zvuk mi se prebacio na zvucnike racunara..
jedino sto ne mogu nikako namestiti sliku da bude ostra kao sto je na DVI ulazu.. stalno je muljava.
Iskljucio sam PIP i zvuk mi je ostao na zvucnicima racunara a to mi je bio cilj posto mi PIP bas i nije nesto potreban.. ajd, mozda zatreba ali nije neophodno. kad mi zatreba desktop, promenim signal na monitoru i to je to..

hvala svima na interesovanju i pomoci.. :type:

Tuner je odlican, na dva kanala imam losiju sliku, na ostalih 79 je odlicna. Svih 81 je nasao :p
Zamerke: jedino sto mora daljinski da bude u odnosu na tuner po 0 ili 180 stepeni da bi radio, drugo nesto da se zameri i nema ,)
:wave:

jedino sto ne mogu nikako namestiti sliku da bude ostra kao sto je na DVI ulazu.. stalno je muljava.
Ništa čudno. Prvo što analogni signal putuje kroz dva kabla, drugo što to nije native rezolucija monitora.

drugo što to nije native rezolucija monitora.
Jeste, native mu je 1440x900 na koliko i radi TV tuner..
Uvek mi slova imaju kao duhove, ne mogu namestiti da budu lepa... Ili sam navikao na DVI ili ovaj monitor ima losu analognu vezu.. Ne znam, nikada ne bih mogao raditi u Windows-u na takvom monitoru..

Mislio sam da si rekao da si smanjio rezoluciju na 1440x900 zbog PIP-a.
U svakom slučaju, analogni signal je u startu lošiji, a prenošenje dva puta sigurno ne pomaže. Sećam se kada sam svojevremeno koristio switcher za vezivanje više računara na jedan monitor uz mogućnost prebacivanja prekidačem, da je postojao primetan gubitak na kvalitetu slike.

bila je po neka 1150 i nesto rezolucija, tako je drajver podesio. PIP nije hteo da radi dok ne prebacim na 1440.. Cini mi se da kod drugara Asus 940NW daje bolju analognu sliku.. Jes' da on nema da bira, ima samo analognu vezu..

ovi duhovi su posledica loseg analognog kabla 80%

dosao je uz LG monitor.. videcu da ga zamenim..

Vrh Dno