Šta je novo?

Povezivanje dve udaljene mreze?

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
U firmi u kojoj radim postoji mreza od 30 racunara. Firma se nalazi na Zelenom Vencu. Firma ima i magacine koji su na Novom Beogradu u blizini kvanataske pijace. Tamo postoje 4 racunara koji su takodje u mrezi. Dobio sam zadatatak da na neki nacin povezem ove dve mreze. Ni jedna od mreza nema stalni pristup Intenetu (dialup). Jedino sto mi pada na pamet je bezicno povezivanje. Da li bi ono bilo moguce obzirom na daljinu (8km) i na zagusenost prostora. A pretpostavljam da opticka vidljivost ne postoji, u stvari ne znam kako da ispitam da li postoji. Da li postoji neki nacin da se ove dve mreze povezu?

Hvala.

nisi rekao koliki je budzet. ako vam je bas potrebna mreza, pozovi telekom za frame relay ;) ili mozes napraviti neki dialin server a ljudi iz magacina da se kace telefonom, samo proracunaj koliko bi vas mesecno izasao telefonski racun. mozda bi vam bilo prihvatljivije da uzmete dva flat rate interneta (adsl, cable, wlan) pa da podignes VPN izmedju te dve lokacije...

Prijatelju ta tvoja firma ako hoce da se iebe mora da joj udje.
To jest neka uvedu na obe lokacije stalni net bilo adsl, bilo kablovski, bilo wireless pa onda VPN-om.
Inace na tim lokacijama nije bas izvodljiv wireless.

Vrh Dno