Šta je novo?

Povezivanje DVB-T2 risivera i televizora

BFuser

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
169
Imam TV sa skart i obicnim ulazom a DVB-T2 risiver sa istim izlazima.Da li je ok da povezem risiver i TV sa oba kabla,znaci sa obicnim i SCART kablom istovremeno i da li bi to moglo imati neke lose posledice po risiver,TV ili za kvalitet slike?

nema nikakvih problema,samo ne vidim razlog sto bi to radio...???

Valjda mu je žao da ne iskoristi obe opcije, kad ih već ima.:D:)

Poslednja izmena:
Pitao bih vas koji ste već ''iskusili'' ovaj digitalni signal i prateće programe, ovih desetak.....,
koji je odnos otprilike kvaliteta slike analogni vs digitalni,,,, u smislu prijema signala,
ja trenutno imam ovih desetak najrasprostranjenijih programa, to 'fatam' sa običnom antenom i to 3-4 programa su čista'' da tako kažem a ostali pomalo snežni :p, pa me interesuje da kupim resiver, jel bih imao bolji prijem nego sada?

^
Svi kanali su "čisti" tj. bez smetnji i šuma. Ukoliko je signal slab, dolazi do pikselizacije. Obzirom da imaš nekoliko signala na analognoj bez smetnji, verujem da će ti svi digitalni kanali biti bez smetnji.

Za prijem digitalnog signala dovoljno je da hvatas i slabiji signal,imaces sve kanale ciste sa perfektnom slikom.Tacnije,neki kanal koji hvatas sa snegom i tonom,cak i samo sa tonom,ako bi emitovao tom jacinom u digitalnom formatu,hvatao bih ga sa perfektnom slikom.Znaci dovoljan je najslabiji signal da uhvatis i bice slika ista kao sa jacinom signala od 100 posto.Svi kanali su sa dobrim kvalitetom slike osim sto RTS HD emituje u HD formatu tj vecoj rezoluciji a ostali u standardnoj.Ta razlika je neznatna i ne oseti se na obicnim televizorima.A kablova sam imao viska pa rekoh da se ne baca :D

Pitao bih vas koji ste već ''iskusili'' ovaj digitalni signal i prateće programe, ovih desetak.....,
koji je odnos otprilike kvaliteta slike analogni vs digitalni,,,, u smislu prijema signala,
ja trenutno imam ovih desetak najrasprostranjenijih programa, to 'fatam' sa običnom antenom i to 3-4 programa su čista'' da tako kažem a ostali pomalo snežni :p, pa me interesuje da kupim resiver, jel bih imao bolji prijem nego sada?
Ko nema kablovsku, IPTV ili satelitsku mora da kupi risiver ako planira da nastavi da prati TV program, posto se u junu gasi analogni signal.

Ne mora da kupi svako,samo onaj ciji TV nema DVB-T2 tuner. :)

Vrh Dno