Šta je novo?

Povezivanje AV receivera i TV-a

Ragnarok

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
440
Dakle, kupio sam Sonyev STR-DG520 AV receiver i Pioneerove zvucnike i sad to sve hocu da povezem na TV, tako da TV umesto svojih zvucnika koristi ove Pioneer koji su povezani na receiver.
Koji mi kablovi trebaju za ovo?
Receiver ce na TV biti prikacen putem HDMI kabla (jer je i Playstation 3 povezan na receiver, pa mora slika da prodje do TV-a), ali u uputstvu pise (za pustanje zvuka preko zvucnika privezanih na receiver):
"Za izlaz zvuka TV-a iz zvucnika povezanih na prijemnik"
-povezite izlazne audio prikljucke TV-a na TV AUDIO IN priljucke prijemnika.
-Utisajte ili iskljucite zvuk TV-a.

Pitanje je koji mi kablovi za ovo trebaju.
Hvala.

Ja sam to analogno resio!
Na 3 scartu tv-a. Znaci Scart 2 chinch...

Ako tvoj tv ima dig izlaz (opt out) mozes koristiti opticki kabl do AVR ili najobicniji stereo RCA (cinc) kabl sa audio out na audio in na AVR. Ako nemas posebni stereo out mozes kupiti adapter sa SCART na RCA.

Imam "mali" problem.
Povezao sam PS3 na receiver putem HDMI kabla, a zatim receiver na TV takodje putem HDMI kabla.
Sliku sam dobio, ali zvuka nema!
Sto je najgore, receiver uopste ne prikazuje da su mi zvucnici zakaceni kada je source namesten PS3, a kad prebacim na FM radio, uredno prikazuje levi i desni zvucnik.
Gde gresim?

Imam "mali" problem.
Povezao sam PS3 na receiver putem HDMI kabla, a zatim receiver na TV takodje putem HDMI kabla.
Sliku sam dobio, ali zvuka nema!
Sto je najgore, receiver uopste ne prikazuje da su mi zvucnici zakaceni kada je source namesten PS3, a kad prebacim na FM radio, uredno prikazuje levi i desni zvucnik.
Gde gresim?

Ja imam slican problem, ali na modelu STR-DG510. Znaci jedan HDMI kabl ide iz laptopa u "dvd in" na reciever-u, pa onda drugi HDMI iz "out" na reciever-u u projektor, e sada ima slike na platnu, ali zvuka nigde.

Samo da napomenem da sam na laptopu podesio Default Audio Device "ATI HD Audio Output".

Jel' ti receiver pokazuje da su zvucnici ukljuceni, ili kao kod mene, da ih nema?

To nisam zagledao, aj provericu veceras pa cu da ti javim.

Receiver ne prikazuje stanje ZVUCNIKA i da li ih ti imas ili nemas, nego koliko je zvucnika potrebno da se ozvuci IZVOR... tako, na FM su ukljucena 2 zvucnika, jer je stereo signal... kada primi Dolby Digital ili DTS onda se ukljuce 4, 4.1, 5, 5.1, 6.1, 7.1 u zavisnosti od izvora zvuka...

Verovatno je potrebno namestiti na PS3 da zvuk salje preko HDMI... neznam kako je bilo ranije, na cemu si pustao zvuk sa PS3 dok nisi imao receiver...

Zvuk is TV-a izvlacis sa audio out na TV-u, neki imaju normalno resen izlaz sa cincevima ili hdmi out ili scart in-out, neki samo izlaz za slusalice a neki ni nemaju izlaz sa TV-a... nisi nave koji TV imas

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazalost, taj Sony preko HDMI podrzava samo video switching, ali ne i audio, tako da zvuk u slucaju PS3 mozes da dobijes jedino optikom.
http://www.avforums.com/forums/inte...850036-sony-str-dg520-sony-ps3-hdmi-fail.html

Posto u tom slucaju zvuk mogu da posaljem samo putem optickog kabla, koji kabl mi je potreban posto na laptopu nemam onaj klasicni opticki izlaz, vec ga deli sa sa izlazom za slusalice?

Ovo pise na sajtu u vezi izlaza:

1 x S/PDIF (optical) shared with headphone socket.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno