Šta je novo?

Povezivanje 5.1 na TV preko D3 prijemnika

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
Zapadoh u malu konfuziju sa povezivanjem par uredjaja, pa bi mi trebala mala pomoc.
Prilicno sam siguran da je gotovo neizvodljiv ovaj nacin povezivanja, ali bih voleo da dobijem potvrdu i eventualno neko resenje problema:

1. TV Samsung 46es8000
2. Ozvucenje 5.1 HT-E6750W
3. D3 prijemnik

Moja zapazanja:
D3 ima jedan HDMI izlaz koji ide u TV, i salje sliku/zvuk. Pokusao sam HDMI iz TVa u blu-ray - ne radi, sto sam i pretpostavio da nece. Da li je ikako moguce da se taj zvuk sa TVa prosledi dalje u blu-ray set?
Kada se prebaci signal na antenski onda zvucnici daju znake zivota (bilo za ocekivati). Doduse, daje se zvuk wuferu i dvoma prednjim zvucnicima (centralni i ostala dva ne reaguju)
D3 ima neku vrstu audio izlaza nezavisno od HDMI, da li je izvodljivo da ovo ikako ode na blu-ray, ili zvucnike? Neki adapter mozda?

Cilj je da zvucnici nekako daju zvuk sa D3 , blu-ray moze i u kantu ako ga nije izvodljivo nakaciti, ali zao mi zvucnika.

Sve bi ovo bilo boza da D3 nije u jednacini, ovako je konstanta i pokusavam da nadjem neko resenje za to.

Нисам сигуран да телевизор има HDMI out па да проследи. Шта је са варијантом D3 у блуреј а одатле даље у телевизор?

Optickim kablom povezi D3 i HT-E6750W

D3 i BR povezi sa tv-om hdmi kablovima,tv i ozvucenje povezi sa optickim audio kablom,na tv-u(u audio podesavanjima) prebaci sa tv zvucnika na eksterne(opticke) zvucnike.jednostavno,imaces vrhunski zvuk svega sto ide preko tv-a.

vrhunski, probacu ovih dana, valjda cu uspeti.
takodje, ovaj bluray set ima wifi reciever za 2 zvucnika...igrom slucaja da bi taj reciever radio treba TX card da se stavi u bluray slot. Sta raditi ako ona nedostaje? Na bluray-u su ulazi samo za ostale zvucnike, ova dva koja idu na ovaj wireless nemam kako drugacije da nakacim. Jel postoji i neko zaobilazno resenje za ovo? Ili da jurim TX card negde, ako moze da se nadje

ne treba ti to.ako povezes BR sa tv-om sa hdmi kablom onda ti kroz njega ide i digitalni zvuk,nista ne gubis u kvalitetu.kako dalje ide,vec sam ti napisao

2 zvucnika tog seta moraju da idu na wifi reciever, a da bi to radilo treba kartica koja je izgubljena. U suprotnom ako nema resenja ta 2 zvucnika ce stajati kao ukras :)
Ukratko - bluray ima ulaze samo za 3 zvucnika i woofer, dok je tx card slot namenjen za ostala dva koja idu na reciever. Malo nebulnozno, ali nemam resenje

sada sam shvatio da je tvoje"ozvucenje" ustvari BR.sta ces,starost.no,opet,nema veze.ja imam 5.1 sistem kenvood ali odavno koristim samo 2.1 jer su me nervirali pozadinski zvucnici.ako bas zelis i tu karticu,probaj u nekom samsung servisu

Nazad
Vrh Dno