Šta je novo?

Povezivanje 2 Wifi rutera na kablovski modem

pashutin

Cenjen
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poena
160
Kako povezati 2 wifi rutera na kablovski modem a da to funkcionise kako treba ?!
Razmisljao sam da zbog bolje pokrivenosti jer u nekim delovima nema signala, podelim sa razdelom utp kabl iz modema i posaljem na svaki ruter ..
Ili da stavim jaci ruter direktno na modem, a drugi da vucem iz lan porta ?!

Ne mozes tek tako da razdelis, znaci resenje je ovo drugo sto si predlozio. DHCP neka ti ostane na kablovskom ruteru, na oba wireless rutera iskljuci DHCP i stavi im fiksne adrese, podesi da rade kao AP-ovi sa istim imenom ali na razlicitim kanalima(skeniraj prethodno da vidis koji kanali nisu zauzeti), to je manje vise to.

ideja za ovo je potekla jer tp link 941 ne daje dovoljno jak signal za celo podrucje sprat ispod a nalazi se tacno pola metra iznad ploce - a treba da pokriva donji deo...
Prvenstveno sam mislio da sam ruter koci pa sam iskljucio DHCP na njemu ali onda nije mogao da se povezuje na net kako treba..
Dakle, pustam ih u rad oba kao AP sa ugasenim DHCP serverom >

Posto je u pitanju kablovski modem a ne ruter, povezi modem sa prvim ruterom kablom na wan konektor i na tom ruteru da ti bude ukljucen DHCP pa povezi kablom prvi ruter sa drugim ruterom u lan konektor (ne u wan) i na tom drugom ruteru da ti bude iskljucen DHCP. Za wireless na oba ruter neka imaju drugaciji SSID ionako ce prvi ruter da odlucuje o IP adresama zbog ukljucenog DHCP

Hvala Vam na objasnjenju, ovo stvarno pomaze, jsvljam rezultate

Zasto jednostavno ne uzmes neki range extender i zavrsio si posao .

Pa ima viska rutera, da se ne pravi dodatni trosak ...

Ima li neki od tih WiFi routera Repeater Mode opciju?

Glavni je 941nd a drugi je dlink mali sa 2 antene koji bi povezao na ovo..
Generalno, treba samo da pokrije jedan deo od 10-15 kvadrata u uglu gde je mnogo slabiji signal..
A rece mi drug da je okrenuo tp limk naopako, odnosno antene na dole posto sprat ispod treba da bude signal, e sad koliko mu je to pomoglo, ne znam bas jer one imaju neki radijus ne verujem bas da bacaju signal u smeru u kom su usmerene ;-)

Nazad
Vrh Dno