Šta je novo?

Povezivanja sky visiona sa Altec Lansing 5100 zvučnicima?

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Kupio sam 3 kabla (2x cinch 1x stereo bananica) i njima povezao AL 5100 i dvd/divix plejer Sky vision. Povezao sam ovako:
Front na subvooferu (3,5 mm stereo jack) sa front L i R na plejeru (2x chinch)
Rear na subvooferu (3,5 mm stereo jack) sa SUR L i R na plejeru ( 2x chinch)
Center na subvooferu (3,5mm stereo jack) sa center i subvoofer na plejeru (2x chinch).
U 2x stereo modu rade svi zvučnici međutim kada pustim DVD i prebacim na 5.1 mod, ne radi mi centralni tako da neke dijaloge čujem a neke ne čujem.
Da li sam dobro povezao? Da li je moguće da je DVD koji sam probao sa AC3 kodiranim zvukom koji ovaj plejer navodno ne pušta?
Hvala na odgovorima i savetima.

Plejer sigurno podrzava AC3, nije u tome problem.
Da li si u audio setup-u plejera ukljucio 5.1? (da nije ostalo downmix to stereo).
Da li se svi zvucnici cuju korektno kad probas test ton, tako ces lako otkriti gde je problem - pusti test ton.
Mozda si pogresno povezao kabl koji ide na Center (pa ono sto treba da ode na centralni zvucnik zavrsi na subwoofer-u), probaj da obrnes cinceve na tom kablu.

Molim te javi da li sve radi, posto ja treba za neki dan kolegi da ispovezujem istu kombinaciju uredjaja. :D

Kod mene radi kombinacija SkyVision + Altec Lansing 251, ne vidim razlog zasto ne bi radilo sa 5100

problem je u kombinaciji cincova moras da zamenis woofer i centar cincove i radice ti.
Ja sam imao isti problem sa creative 5800 i to je jedino resenje :) . Ukoliko ni to ne pomogne proveri putem ostalih kablova da li ti je ispravan cinc jer sam jedanput dobio neispravan kada sam povezivao stub i komp (praistorija al vredi pokusati). :d

Ajd pa javi sta si ucinjeo pa da videmo dalje

poz

Izvinjavam se što ranije nisam javio. Sada radi sve kako treba.
Greška je bila u ovome što je su mi Milut a sada i Original sugerisali. Zamenio sam čičeve za center i woofer i čim sam ih promenio sve je proradilo.
Što se tiče kvaliteta zvuka sa DVD-a na AL 5100 mogu vam reći da je to odlična kombinacija za te pare. AL 5100 i Sky vision plejer ukupno koštaju malo više od 200 EU i teškoda se može naći bolja kombinacija za te pare pogotovu što Sky vision pušta naše titlove na divix-u. Takođe i slušanje MP3-ojki bolje zvuči preko ovog plejera nego preko računara na kojima sam prethodno isprobavao zvučnike AL 5100. Doduše na računaru mi je integrisana zvučna (sound storm na Epox-u 8rda+). Ovo saznanje će me naterati da kupim PCI zvučnu.
Sve u svemu kombinacija za preporuku.

Vrh Dno