Šta je novo?

Povezati stub na komp (nije lako)!

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Ne brinite, znam da uzmem chinch-banana kabl i to odradim (josh od 6og razreda :d) Medjutim imam problem druge prirode. Moji su bez mog znanja (@$!@#$) uzeli pre godinu dana neku Sony mikro liniju. E mene je tada bolelo uvo jer sam imao svoje zvuchnike (i kompjuterke i HiFi pa me ovo nije ni interesovali). Medjutim sada moram da povezem ovo ****** sa kompom :(
Imam problem jer ovo ****** nema nikakav ulaz. Onda sam se setio i rasklopio ga :d Poshto sa CD-a ide direktno kalic na plochu, isekao sam ga i na njega povezao signal sa kompa (CD mi nije potreban pa sam ga zato i isekao :d). Medjutim postoji problem. Pustim neshto sa kompa i ono nishta (prebacheno na CD i pojachano). Onda sam provalio da moram da PUSTIM CD DA SE VRTI (u liniji) i onda svira. Verovatno ima neki system da se pojachalo pali i prima signal tek kada se CD prochita i kada se vrti-kada svira) :d Ima li pomoci? Kako odraditi ovo a da |CD ne mora da se vrti a ni da bude ubachen? Kako ga prevariti?

U pitanju je Sony CMT-EP505

cheers

A gde si povezao taj kabl koji si isekao?

Bolja varijanta (po meni) je da uzmes signal sa izlaza od sound kartice, i da spojis "vrucu" liniju na srednji ulaz potenciometra od pojacala, a oklop (masu) na masu od pojacala. Tako mozes slusati ne samo CD za kompa, vec i MP3 (ako ih imas).

Pa ja i jesam povezao izlaz sa kartice ali sam ga povezao ne mesto gde bi trebalo da ide signal sa CD-a (onog na mini-liniji)! E sada, jel si ti siguran da bih ja mogao da povezem sve to "na potenciometar" ????

Au bre kolega , pa sto nisi bar izveo prikljucak na "ledja" tog Sony-ja pa lepo da utaknes kablic , nisi valjda direktno ???
Sto se tice tvog problema , u pitanju je "switch" zbog "shuma" koji bi dobio kad CD ne pusta muziku .
Pitanje je kako je resen , mehanicki ili digitalno !
Potrazi u CD-u kod tray mehanizma da li ima neki kontaktni switch .
Prosetaj tray pa vidi sta se desava .
Ako ne , pronadji shemu za taj uredjaj :mrgreen: , nemas srece ...
Eventualno nadji nekog ko ima iskustva i zna koja se kola koriste kao digitalni switch , za to je vec lakse naci shemu , prespajas mu odgovarajuce kontakte ... i nadjes koji je .
Takodje ti ne preporucujem budzenje , vec izbaci i ovde neki prekidac na prednju masku , ili kombinuj neki postojeci gde ces da izbacis nesto nepotrebno (tipa mono/stereo za radio ili sl.)
Sretno !

Pozdrav , Misa...:boom:

P.S. Ne vezuj ga na potenciometar , moze biti vise stete nego koristi .
Moras dobro da baratas elektronikom da pratis put signala do ulaska u mikser pretpojacala .
Bolje prepusti nekom majstoru , ali pravom , pa plati i 10e !

genghis ajd sledeci put kad budem dolazio podseti me da ponesem wellerku pa sredimo taj problem :mrgreen: .

Aj Misko, rachunam na tebe! Sada nisam kod kuce ali dolazim za nekoliko dana pa se chujemo ;)

P.S. Vidim promenio se ono: "Born to overclock" :d:d:d

Genghis Khan je napisao(la):
P.S. Vidim promenio se ono: "Born to overclock" :d:d:d

Moram nesto dobro da smislim pa menjam :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno