Šta je novo?

Povezati Kopernikus 5.1Saturn i Philips DVP3010

coeur

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
304
Zdravo svima,

Citajuci komentare i savete s ovog foruma, odlucila sam da se registrujem i bas vas zamolim za pomoc.

Moja drugarica i ja smo obilazile nekoliko prodavnica DVD player-a, u nadi da nadjemo nesto za njen planirani budzet, i na kraju smo se odlucile za jednu od ponudjenih kombinacija. Problem je sto nismo sigurne da li moze i kako da se povezu DVD player Philips 3010 sa sistemom zvucnika Kopernikus Saturn 5.1.

Da li neko od vas moze da nam da neki savet, jer mislim da ovaj Philips nema izlaz za 5+1, ili gresim?
Da li taj problem (ako on postoji) moze da se resi nekim dodatnim uredjajem.

Hvala svima koji su odvojili malo vremena za citanje ove poruke.

Da ne ispadne da vas ovde bojkotuju...
Taj model dvd playera bi trebalo da podrzava 5.1 sistem zvuka. Samo treba nekako da se povezete.Nisam siguran da je bilo kakav uredjaj isplativ.Probati sa kablom. Predlog : Radnja pri dnu Svetozara markovica ulice, preko puta gimnazije, pored onog kafica,pravi sve vrtse kablova. Skupi su , ali kod njih se mozete dobro raspitati. :rtfm:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, medjutim problem je u tome sto player ima STEREO izlaz. A ja zivim u Nisu...

A da pokusas ovako : pozoves neki servis za racunare i pitas njih; ili pogledas halooglase i nadjes one koji se bave hi-fi uredjajima pa probas sa njima.

Philips DVD3010 ima stereo izlaz, a Kopernikus sistem zvucnika je 5.1
Pitam se da li je uopste moguce da se SVI zvucnici cuju odgovarajuce glasno.
Nisam mismila da ce to biti tako komplikovano. :zgran:

Moguce je povezati taj player i te zvucnike tako da se svi zvucnici cuju "odgovarajuce glasno", ali se time nece mnogo postici, jer player ima samo stereo izlaz, tako da nishta od 5.1 zvuka...

Potrebno je da pronadjete player koji ima analogne 5.1 izlaze (6 chinch konektora pozadi) da bi se u potpunosti iskoristili ti zvucnici. Evo neke slike koja ce ti mozda razjasniti situaciju, http://www.primare.net/files/Download/DVD30_Sv_Back.jpg ali je velika (oko 1.3mb) (ne mogu vishe da funkcionishem, rano je :D ) i zadnji panel ovog DVD playera je pretrpan, ali obrati paznju na deo gde pishe "line out 5.1" - toliko takvih konektora ni trebao da ima...

Ako (i kada) pronadjete takav player, predlazem da odnesete uredjaje do neke radnje koja prodaje elektronske komponente ili TV servisa i zamolite ih da vam naprave kablove za njihovo povezivanje, ako ono odmah nije moguce. Cena bi trebala biti neshto sitno oko 300 din. ili sl.

Problem stereo izlaza i 5.1 zvucnika se moze reshiti adekvatno (da bi se dobio 5.1 zvuk) samo eksternim surround procesorom/dekoderom, ali je to u ovom slucaju neisplativo...

Nadam se da sam ti pomogao ...

Odo na kunt.. :D

POZ:wave:

Poslednja izmena:
Hvala ti na iscrpnom odgovoru!

U pravu si, nikakav efekat ne mogu postici sa stereo zvukom i 5 zvucnika.

Ali pravi odgovor na moje pitanje si dao na kraju svog posta. Ja sam razmisljala o takvom resenju ali vidim sada da je to neisplativo.

Nadam se da si se naspavao.

Pozdrav!

Vrh Dno