Šta je novo?

Povecavanje particije C

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
Da li postoji softver t.j mogucnost da se particija C, na kojoj je i inace instaliran windows 7, poveca iz OS sa 40 na 100 giga, a particija D da se smanji za toliko, ili cak da se spoje obe particije u jednu veliku C. Pozeljno je naravno da se to uradi bez gubitka podataka i bez obaranja sistema.
Hvala

Ima naravno.. :) Ja licno najvise koristim easeus partition master pro... Nikad problem

Ima naravno.. :) Ja licno najvise koristim easeus partition master pro... Nikad problem

+1

U principu, treba da prođe bezbedno.... ALI - otprilike u svakoj desetoj situaciji nešto "ajsne". Meni je do sada na 2 različita sistema od otprilike dvadesetak pokušaja bilo problema, tj. prsla je C: particija.

Naravoučenije - obavezno prvo bekap podataka.

Jedino 100% sigurno rešenje, ukoliko postoji mogućnost, je kopiranje svih podataka sa D na novu lokaciju, brisanje D particije, resize-ovanje C particije na željenu veličinu, i vraćanje podataka na D
Po Marfijevom zakonu, čak iako Acronis i Easeus garantuju da će operacija sa particijama punih podataka uspeti, nešto uvek može da krene po zlu, ko što reče @Exodusbgd
Sa Acronisom sam samo jednom imao problema, sa vraćanjem imagea sistema, koji nije hteo, posle vraćanja, da se "digne".
Međutim kasnije sam utvrdio da je bilo problema sa logičkom organizacijom podataka na hard disku, tj bilo je grešaka u particionoj tabeli, koje nisu ometale normalan rad kompa, ali se Acronis "zbunio"

Vrh Dno