Šta je novo?

Povecanje 350%

Athlon

Čuven
Učlanjen(a)
03.06.2002
Poena
619
Konacno su svi delovi za moj HDTV stigli. Uzbudjenje kakvo ne pamtim jos od vremena DDR memorije. Philips HDTV 65 inca ceka da se prikljuci 6600 GT. Mali Wini 3000 naturiran do maximuma ceka znak za start. Sto ce se pokazati na ekranu, da li jos jednom nesto slicno S-videu? Kako ce izgledati notepad? Kako to sve izgleda u 1920x1080 rezoluciji. Hoce li graficki cip biti dovoljan da nahrani ovu zver od 1,5 metara u dijagonali?
A onda boooom!!!!! Slika je mnogo ostrrija nego na klasicnom monitoru (vidi fotke) otprilike kao TFT displeju, jedino sto sada sve moram da radim sa 3 metra udaljenosti :d :d .
Sve mi je brze sada sto kaze VUle 85, cak mi i Word radi brze i sve 350% vece. Mislim da je HDTV prava stvar, zbogom monitori za svagda.
Naravno sve sam ukomponovo, od boja kompa i HDTV, bezicnog misa, ali se on ne vidi na fotkama. Sada idem na reinstaliram Windows pa onda instalacija igara i Power DVD_a pa budem javio kak sve to izgleda. Za sada je strahobalno.
P.S. Da li mogu da stavim naslov "Prvi srpski HDTV"?

Prilozi

• DCP_0972.jpg
    DCP_0972.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 443
  • DCP_0975.jpg
    DCP_0975.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 427
  • DCP_0977.jpg
    DCP_0977.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 394
Posto je tv?

Ala je ovo dobro!!!! Ej blago tebi, keve mi. Svaka chast. Samo teraj.

Pozdrav! :wave:

Athlon je napisao(la):
Sve mi je brze sada sto kaze VUle 85, cak mi i Word radi brze

Pa ljudi ova recenica je postala legendarna na forumu :D

Ja bi' itekako voleo da je i meni kod kuce "tako" spljostena :) :)
...brrrr, to je tako jaka stvar... blago tebi... :)
Svaka cas' !!!!

uu, pes4 2on2 na ovom chudu - keva :D

Highl1 je napisao(la):
uu, pes4 2on2 na ovom chudu - keva :D
Eh Hajli, i ja sam na to prvo pomislio :)

Anyway, i mene zanima cena ove stvarchice (kao da cu ikad imati para da ga kupim ;))...

A od kuma..................
Televizor :D

Pa jedno 6-7 soma eura, po mojoj proceni.

Licno mislim da treba zabraniti ovakve postove ;) A pre pet sekundi shvatam kako me boli glava jer po par sati sedim ispred 19" CRT, i smisljam na koju foru i 4867 rata da kupim 17" TFT da ne izgubim oci :S: I sad ovaj... :bottle:

"DCP_0972.jpg"

Bitno je da Heiniken na svom mestu :d

Nemoj da zaboravis da izneses utiske o kasnjenju kada su igre u pitanju i navedi koji je Philips u ptanju (model).

@Athlon
Ti mora da si imao ono čudo tehnike zvano Spektrum, pa nikako kasnije nisi mogao da se navikneš na monitor. :beat:

Inače ne kapiram smisao ove kombinacije, al' nije ni važno.

Kako bre ne kapiras? :)
Smisao je beskrajna uzivancija u igrama i filmovima. ;)

Jedino zbog ovog cuda vredi nakupovati klope i pica za jedno godinu dana i za to vreme ne izlaziti uopste iz kuce i ne pustati nikog u istu. :d

p.s. Bas me zanima kakvom zverkom ces da ozvucis prostoriju. :)

ovaj kad si imao pare za hdtv mogao si i da se otvoris za milje koji ce da visi preko ekrana (onako ukoso na sredini). :)

To je plazma philips od 63'', jer tako, ima DVI ulaz, kazi mi samo koliko mu je propisano radno vreme u satima 50.000, 60.000 ili manje(life expectancy of a Plasma).
Poshto je realno da je trecina sati prava cifra. Dopunjavanje je laz, pa se ne oslanjaj na te priche.
Glupo je da ga koristish za word i net, bio bi to jako skup sport.

Lucky, 50k sati je preko 5 godina neprekidnog rada....

Znam ali to je samo teorijski maksimum, vec posle 12.000 slika postaje blurovana i bez dovoljnog brightnesa i contrasta. 20.000 je neki optimalni broj.
Ali ukoliko bi ostavljao desktop upaljen po vishe sati dnevno mislim da bi mu slika bila vrlo vesela, plasme pate od burn-in-a.

Ma ko ima kintu za to, moze da odvoji i za projektor. Em veca slika, em dozivljaj ko u bioskopu :d

Poslednja izmena:
Slažem se. I ovo je super, ali projektor je majka! :)
Još ko ima veliku sobu, pa ga razvuče s kraja na kraj... :)

Pozdrav

lucky2001 je napisao(la):
To je plazma philips od 63'', jer tako, ima DVI ulaz, kazi mi samo koliko mu je propisano radno vreme u satima 50.000, 60.000 ili manje(life expectancy of a Plasma).
Poshto je realno da je trecina sati prava cifra. Dopunjavanje je laz, pa se ne oslanjaj na te priche.
Glupo je da ga koristish za word i net, bio bi to jako skup sport.

E Lucky, zelim i ja tako neku spravu, sigurno nas ima jos, ali koliko vidim samo ti nesto zakeras, ti si izgleda malo zavidan ?

Pusti ga bre neka uziva, za svoje pare. Ili ti mislio da mozes pametnije da ih potrosis, njegove pare ? :)

"Opusteno".

StORM48 je napisao(la):
Slažem se. I ovo je super, ali projektor je majka! :)
Još ko ima veliku sobu, pa ga razvuče s kraja na kraj... :)

Pozdrav

Cim tako pricas, rekao bih da se bas i nisi "igrao" sa plazma ekranima. :)

p.s. Naravno, i ja sam samo u radnji. Hteli u Bulgariji da me izbace iz Metroa. :d

Jeste voleo bih plazmu, ali nisam zavidan, chisto da spomenem ljudima,
imao sam jednu mushteriju, advokata, ludak je branio neke generale u Hagu i lepo chovek uzeo da kuca u Word-u na plazmi (kupio je od njihovih para), beshe to panasonic-ova plasma, niko mu nije objasnio da plasma burn-in-uje nepokretne slike trajno. Krvava stvar je kad gledash filmove na njoj i imash hologramska slova u levom donjem uglu "START" i liniju od taskbara. Jeo se chovek jedno vreme, te je na kraju tu plazmu poklonio bratu za dz.
Kaze bolje ja nju nego ona mene, a i razumem ga.

Ista se pojava javlja na TFT ekranima, konkretno se i meni desilo.
Ali nestane, makar je meni nestalo.

U svakom slucaju, nek mu je sa srecom sa njom :)

@Delija
Jesam, i stravično mi se sviđaju. Ali, malo su mnogo skupe, zar ne? Za te pare se može kupiti dva super-kvalitetna projektora, ili jedan sa gomilom rezervnih lampi.

Opet, projektorske lampe imaju još mnogo manji vek neko plazma. Ali se oni zato lako "podmlađuju" novom lampom, a i dijagonala se ne da porediti.

Ja sam imao prilike da se dosta "igram" sa projektorima i osećaj mi je nekako lepši, kao u bioskopu. E sad, možda je to baš pod tim uticajem - zbog toga što sam često imao prilike da ih koristim.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Dečko, ovo je forum za gologuziju, a ne za tebe. Svaka čast na tv-u, čim skupim te pare ima da ga pazarim i stavim u sobu od 3.5m x 4m.

Imace i svoju sobu...

Što kažu ljudi, ni ja ne vidim poentu kuckanja u Wordu na ovolikom ekranu? Ajde dobro igre, ali ni to.

Ovo je prava stvar za filmove jer, što reče neko, to je skup sport za svakodnevni desktop rad. Nekoliko drugara koji imaju plasmu osetili su tu "gorku pilulu", već posle pola godine intenzivnog "rada" na ovakvim ekranima - pojava blurovanja i drastičnog opadanja kvaliteta slike, tako da je realna trajnost ovog ekrana oko 20.000 sati.

Takođe, i ja sam razmišljao o projektoru, jer imam idealno mesto u dnevnoj sobi, za njega, i kupiću ga kad budem sredio sve u stanu - jer postoje prioriteti ipak.

U svakom slučaju-svaka čast za kupovinu, uz preporuku da ga više koristiš za filmove i TV negoli za komp-jedna Samsung TFT-ica od 21 inč završiće ti posao više nego dobro za igrice i rad na računaru. Sve ima svoje.

Vrh Dno