Šta je novo?

Povećanje sistemske particije?

FilipV

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
169
Na sistemskoj particiji C veličine 20GB sam instalirao Win7 i ostalo je još par GB praznog prostora.

Pošto za komotan rad Win.treba više prostora, instaliraom sam Partition Wizard program, skinuo sam jedne particije 20GB, koje sam hteo da dodam C, zatim otišao na C, resize, međutim neće, daje mi samo da je smanjim za tačno onoliko prostora koliko mi je ostalo na C (par GB). Tada sam probao da tih 20GB dodam nekoj drugoj particiji, međutim ni to neće, tj.hoće samo da doda onoj particiji sa koje sam prethodno skinuo.

Probao sam i da preko bootabilnog istog tog programa pokušam, ali opet mrka kapa.

Kako da rešim problem, nadam se da ne moram da formatiram C:?

Pokusaj sa Acronis Disc Director-om.

Neće ni sa ovim, isti problem. Postoji 20GB Unallocated memorije, međutim ni jedna particija, sem one sa koje sam skinuo tih 20GB, ne može da se poveća, uključujići i C.

Neko drugo rešenje?

particije moraju da budu u jednom delu......

Uspeo sam sa Acronis Disk Directorom tako što sam prvo oduzeo memoriju sa druge particije, zatim otišao na C, resize i caka je da se otkači Append all unallocated disk space to the volume. Tada je uspelo. Za sada radi ok, videćemo posle nekog vremena.

Hvala svima na pomoći.

pa sta ocekujes posle nekog vremena, da se vrati na staro?

@Mare

Čovek je verovatno mislio da sistem funkcioniše i da nije "pobrljavio" da nije ništa oštetio itd

da je čoveku do šale moglo bi

Disk Director Suite 10.0.2160
Ovaj program sigurno zavsava posao proverio na mom kompjuteru posto sam imao slican problem.

Poslednja izmena:
Moj savet za ovakve situacije je da se pozajmi neki eksterni hard, napravi bekap i formatira sve lepo od nule, a zatim naprave particije kolike su potrebne. Sva druga rešenja su veoma nesigurna i uz petljanje sa sistemskom paricijom imaju određenu tendenciju da krenu naopako. Moje iskustvo je da je u sred procedure dotičnog append-ovanja došalo do zastoja i proces nije hteo da nastavi. Jedino moguće rešenje je bilo reinstalacija. Program koji sam koristio je Partition Magic.
Pozdrav

To ti se desilo baš zato što si koristio sh... od programa. Nema goreg programa od Partition Magic

Imam i ja jedno pitanje...

Kako da spojim dve nesistemske particije u jednu bez da gubim podatke ni sa jedne? Mogu isto sa Acronis Disc Director-om?

Ja sam isto produzio C i spajao 2 nesistemske particije i za ovih godinu dana nisam imao problema. Mislim da to crkavanje nema veze sa ovim.

@Mladen

Kojim programom si to radio?

AOMEI Partition Assistant
Možda će nekome biti od koristi. Proširio sam sistemsku particiju, radi kako treba. Alocira se prostor drugoj particiji i pomoću programčića dodeli sistemskoj.

Nazad
Vrh Dno