Šta je novo?

POV 5900xt pitanje...

Mali HoBiT

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 14700kf P6.0/E4.6GHz Heatkiller IV waterblock
Matična ploča
Asus Z790 itx
RAM
G.Skill 2x24GB Patriot 8000MHz
GPU
Sapphire 6800XT EK waterblock
Storage
WD Black 850 1TB & Samsung 980Pro 2TB
PSU
Phanteks Revolt SFX 850w Platinum
Kućište
SSUPD Meshlicious, custom loop
Monitor
LG 38WN95C-W
Miš & tastatura
Keychron K7 max & Keychron m3 Metal
Ostale periferije
CP1500EPFCLCD
kojim tvikerom da overklokujem kartu?
trenutno koristim neki koji se integrise u drajver,ne znam ime, dobija se na cd-u sa drajverima....

ja sam sa njim dosao do skora od 445\888, iskreno meni ovo malo puno....

da li ovaj tviker odradi neki occ. ili samo dize skalu bez ikakvog ucinka?

koji je najbolji tviker za nV karte?

Mislim da je najbolje najjednostavnije-Coolbits.Raspakujes, pustis da se uvuce u reg. i vozis iz drivera. :bottle:

Prilozi

• Coolbits.zip
    219 bajta · Pregleda: 68
Mali HoBiT je napisao(la):
kojim tvikerom da overklokujem kartu?
trenutno koristim neki koji se integrise u drajver,ne znam ime, dobija se na cd-u sa drajverima....

ja sam sa njim dosao do skora od 445\888, iskreno meni ovo malo puno....

da li ovaj tviker odradi neki occ. ili samo dize skalu bez ikakvog ucinka?

koji je najbolji tviker za nV karte?

Koja je memorija na njoj ??

Bas si je 'icepio' za desetku :D

P.S. Sto tolko malo za jezgro ??

i dalje sam skeptican po pitanju kloka karte, instalirao sam pcmark04 da vidim sta on prijavljuje i pise 300/900, dobro to je u 2d-u.
ali zasto klokuje memoriju u 2d-u kada tu opciju nisam pipnuo?
kako da proverim koji je klok u 3d-u a da nije u drajveru?

palo mi je napamet da "umorim" kartu visokim klokom(da izazovem pucanje tekstura) al mi tviker neda da predjem 447/896 ,kaze nece raditi stabilno :D

evo slicica...

Prilozi

• slika1.JPG
    slika1.JPG
    96.5 KB · Pregleda: 92
  • slika2.JPG
    slika2.JPG
    80.2 KB · Pregleda: 89
Stojcha je napisao(la):
Koja je memorija na njoj ??

Bas si je 'icepio' za desetku :D

P.S. Sto tolko malo za jezgro ??

bi ja dizao jos ali ne da nvtweak(pogledao sam na instalacionom cdju koji je tviker)

Poslednja izmena:
samo ti koristi coolbits i nesekiraj se!
I kakav bre PCMArk04!? Koristi 3DMark03 i tamo vidi detalje vezane za graficku (a i ceo sistem)
BTW
ta kartica je sjajan o/c-er

danas cu probati coolbits pa cu da vidim sta ova karta stvarno moze.
instalirao sam pcmark jer ima isti sistemoverview kao i 3dmark04.

e instalirao sam coolbits.
dogurao sam do 2mhz vise za gpu\ram nego sto sam postigao sa nwtvikerom :D .
karta je loodilo :d

sada me zraci sto nece ni coolbits da mi dozvoli da idem preko 449/898. sguran sam da karta moze jos posto nemam nikakvih bug-ova u slici.

neki predlog...

nece da radi sa poslednjim drajverima, kaze da skinem novu verziju a nigde da je nadjem.

cisto da se razumemo, meni coolbits neda da predjem one frekvencije(moze on jos gore da tera), dobijam poruku da karta nece raditi stabino preko tih klokova pa mi treba nesto sto me nece upozoravati na tu glupost :D

Ajd, smorio si ti, izdajice ATI tabora :) Nego resavaj "tekuce" stvari, pusti OC! ;)

ajd bezi, ja sam medju prvima prebagao u Ati tabor,secas se rade7000 :D , bio tada nova karta na trzistu :D
e sada me Ati smorio :D

Jesi ti siguran da memorija ide na 800+ ? Malo mi neverovatno zvuci? Koja je memorija u pitanju?

ps. ovo je napisao Muzzy, koji je kod mene... !

Poslednja izmena:
memorija trenutno radi na 890 :D
muzzy moci ce branko da ti potvrdi kada dodje do mene...

maximalno sam dogurao do 448/898 , nece dalje, a i lagano se pojavljuju problemi u prikazu tekstura(primecuje se kada se bas zagledas u sliku)

drzim trenutno kartu na 445/890 i nema nikakvih problema.

e da, ne znam koji je ram na karti, nisam skidao hladnjak.
to bi max trebao da zna.

Poslednja izmena:
Vuno, POV nema hladnjake na memoriji, samo na procesoru.

Sasa je napisao(la):
Vuno, POV nema hladnjake na memoriji, samo na procesoru.
PoV-ov hladnjak prekriva i GPU i mem. Zapravo kartica je klonirani Sparkle, ali bez "kovera" na hladnjaku! ;)
Poz
Nedjo

Poslednja izmena:
Nesto mislim da Uzelac vise nece dolaziti u ovaj tred... Znas, retko se desava da ovako lupi, a nikad nece da prizna ;) Ma expert za experta, to ti je...

ma expert za experta ali u poljoprivredi :d :D

ali da retko lupi gresis, na moje postove je lupio 2x, znaci ako je prosek po clanu 2x,pa koliko clanova ima... :D

Ekipo vunica, sta vi to gledate ?
Point of View ?
Ne, nema hladnjake. Imam ih 5 na lageru, a za razliku od nekih razlikujem hladnjak na cipu od onog na memoriji ;)

A za vas dvojicu (tebe i sticenika, tj. kako kada branite jedan drugog) sam eXpert. Lepo si to rekao.

Pozdrav!

tebi ni slika nije dovoljna, sledeci put pogledaj sta pazaris da ti opet ne uvale medele bez kulera koji hladi i memoriju :D

Ti to na maxa, vidis negde sliku i samo se toga drzis ? :)

E, ajde setnja do onog threada "kako overklokovati", nauci osnove pa da mozemo da pricamo ;)

A za MCX462, nije ti dovoljno sto ti Tex, covek koji ga poseduje, i jos par ljudi koji su ga videli u stvarnosti, za razliku od tebe koji, utvrdili smo, samo slike gledas, kazu da je i za P4.
;)

Pozdrav!

mcx462+T ,znaci +T , onaj bez +T je bez peltiera i moze se kaciti i na intel(mislim ako ste vi utvrdili :D ),ovaj sa "+T" ima integrisan peltier i kaci se samo na T'Bred procesore.
ja sam pazario jedan +T model koji ti nikada nisi video ni na slici.

moras i ti malo da prelistvas stivo :p

a ako ti donesem ovaj POV, koji ima telo kulera koji prekriva i memoriju, castis sve koji su u tom trenutku u radnji kod tebe sa po palacinkom iz Pinokija.

Ne znam kakav ti POV imas, ja ih imam vise onakvih kakvim ja kazem, tako da slobodno ponesi palacinke ;)

zasto da ja nosim palacnike kada tvoje karte nemaju fabricke kulere :D

daj neki link ka slici karte kakve imas u prodaji.

i ponesi palacinke u ponedeljak, moram da dodjem do vas po neke sitnice.

mogao bi i neke rezultate da izbacis ili si klokovao kartu da ti bude brzi IE :D

Nazad
Vrh Dno