Šta je novo?

Pouzdan servis HP laptopova u Beogradu

Goran4781

Cenjen
Učlanjen(a)
27.03.2011
Poena
151
Postovane kolege,

Imam HP Compaq 8710 mobile workstation star 3 godine (garancija je istekla pre 3 meseca) koji se pokvario (pretpostavljam da je u pitanju hard disk). Posto je u pitanju kvalitetna i skupa masina, potreban mi je pouzdan i kvalitetan servis.
Molim Vas da mi preporucite dobar servis (pozeljno iz neposrednog iskustva).
Hvala!

P.S. kompjuter je kupljen u PC Practic-u ali im je usluga blago receno uzasna.

ako je hard disk onda ti bolje da ne ides u servis. uzmi hard, ubodi u desktop masinu i vidi jel je ispravan...
ako je on crkao, baci ga i kupi drugi. na hp sajtu uvek postoji lepo objasnjeno kako se vade hard diskovi, ram i slicno...
ako je nesto drugo crklo, e to bi bilo dobro pitanje da li popravljati masinu ili ne (uglavnom je uvek "maticna ploca", tj prosto sve je na maticnoj ploci, tako da stagod crkne bude zabavno i vrlo vrlo skupo)

A koji su ti simptomi kvara? Kako si zakljucio da je hard u pitanju?

Sto se tice hardvera, tu sam na nivou laika. Samo sam pretpostavio da bi to mogao biti kvar jer nakon paljenja, osim ventilatora koji duva i ocitog prisustva napona (posto moze da izbaci i primi CD), nema nikakve rakcije ni na tastere niti daje signal na monitoru. Takodje lampica koja pokazuje aktivnost harda ne reaguje.
Bila bi prava sreca da je samo hard u pitanju...

Nazalost,bojim se da hard nije u pitanju.
Da jeste, laptop bi ti se upalio i prikazao neke druge greške (tipa da ne vidi hard ili da ne može da podigne OS).
Napamet, pretpostavljam da je u pitanju ipak matična ploča, jer ona i je najčešći kvar,ali za to moraš odneti u neki servis zarad detaljnijeg testiranja

Hard nije sigurno, maticna ploca 99% kao sto rece skull. Moguce da je graficka otisla a ako je integrisana onda ti je u stvari otisla maticna ploca i tu nema nekog leka nego da te oderu u servisu za novu plocu ali moras biti siguran da su je zamenili da ne bi ispalo da su je samo duvali duvaljkom u pokusaju da je osposobe ali je to uglavnom kratkotrajno resenje i njega moze da uradi bilo ko.

Zamena matične ploče - između 200 i 350 evra,zavisi od modela,dostupnosti itd.
Sređivanje grafičkog čipa, oko 100 evra, neki čak i daju garanciju do 6 meseci na svoj rad.

Sa obzirom da je,kako reče pisac, kvalitetna i skupa mašina, čak i ponovno lemljenje grafičkog čipa mu je isplativo, nova matična, po mojim ukusima,nikako nije.
Isplativije mu je da proda ostatak laptopa u delove, pa da uzme novi, ali da ne idem previše off, to su ipak samo moji pogledi na situaciju :)

Poslednja izmena:
Plasim se da je maticna ploca u pitanju ...nadam se da nije graficka jer ih mozda nju mogao da prodam (nVidia Quadro FX 1600M).
Mislim da ce me skupo kostati ali sacekacu da cujem dijagnostiku....Predao sam kompjuter u BS Procesor.

Hvala svima na odgovorima :)

Plasim se da je maticna ploca u pitanju ...nadam se da nije graficka jer ih mozda nju mogao da prodam (nVidia Quadro FX 1600M).
Mislim da ce me skupo kostati ali sacekacu da cujem dijagnostiku....Predao sam kompjuter u BS Procesor.

Hvala svima na odgovorima :)

i meni bi trebalo jedan takav fin servis,

vijam tastaturu i touch pad za hp500.

Mali Off ali cuo sam ad je BS Procesor gotov i da zatvaraju (ako cak nisu vec i zatvorili) ???

Vrh Dno