Šta je novo?

Pouzdan HDD 320GB

Marel

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2001
Poena
619
Planiram da kupim HDD od 320GB, a najvažnije mi je da bude što manja verovatnoća da crkne. Šta mi preporučujete? Drugo, da li će HDD od 500GB biti brži, pošto ima više glava koje paralelno čitaju podatke?

Poslednja izmena:
Planiram da kupim HDD od 320GB, a najvažnije mi je da bude što manja verovatnoća da crkne. Šta mi preporučujete? Drugo, da li će HDD od 500GB biti brži, pošto ima više glava koje paralelno čitaju podatke?
Najbrzi diskovi su single platter resenja, odnosno sa jednom plocom. I manje se kvare, naravno, kao sto je i djolez rekao.

Ako već hoćeš brz disk...pročešljaj malo forume na netu i uzmi neki koji ima jednu ploču sa gustinom zapisa 334GB/ploči, eventualno neki sa 2 ploče od 500GB (ali moraš da pazis da budu ploče od 334GB)...ja sve čekam da se pojavi kod nas samsung spinpoint koji ima dve ploče od 334GB koje su skroz iskorišćene pa hard ima kapacitet od 600+ GB

uh, sorry ...
Hard je od 500GB...i ima 2 ploče. Sama ploča podržava upis do 334GB, ali zbog nekih standarda proizvodjača kapacitet harda je manji iako može biti preko 600GB...e sad Samsung je ipak izbacio na tržište hard sa 2 ploče od 334GB koje su skroz iskorišćene pa je kapacitet harda 640GB (model HD642JJ )

uh, sorry ...
Hard je od 500GB...i ima 2 ploče. Sama ploča podržava upis do 334GB, ali zbog nekih standarda proizvodjača kapacitet harda je manji iako može biti preko 600GB...e sad Samsung je ipak izbacio na tržište hard sa 2 ploče od 334GB koje su skroz iskorišćene pa je kapacitet harda 640GB (model HD642JJ )

A ima li taj hdd kod nas?

Nazad
Vrh Dno