Šta je novo?

potrosnja memorije

• Začetnik teme Začetnik teme veske
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali kako prave nove stvari one više ne podržavaju Win98, i tako ti prave navlakušu na XP i Vistu, a time ti prave navlakušu da kupiš još RAM-a itd...

Trenutno 400mb (firefox mi trenutno cepa 170mb:-devil-: , naravno otvoreno 30-ak tabova). Mada ako saberem sve procese zauzece ispadne oko 260-270mb, sto znaci da mi oko 35-40% memorije nije pripisano nijednom procesu. Na staroj instalaciji windowsa sam imao zauzece uglavnom 600mb a zbir svih procesa oko 350mb, uz ukljucen nod32 koji trenutno nemam instaliran (znaci 45-50% nepripisanog zauzeca). edit: cisto da napomenem da trenutno imam 1gb rama

Kad se samo setim kad sam imao cel900 mhz i 256mb a zauzece mi 480mb, hdd je drljao non-stop.

Cinjenica je da win zauzme vise memorije kad ima vise na raspolaganju. Negde sam cuo da kada je prisutno 1gb winxp ce prakticno ceo iskopira u ram (i potrebne i nepotrebne stvari).

Poslednja izmena:
Oko 220mb sa avp i ostalim procesima na 512mb rama

I meni FF ponekad troši 150mb a jedan tab je otvoren. :zgran:

Poslednja izmena:
pa i opera zna da se rasiri 😀

Prilozi

• taskmngr.webp
    taskmngr.webp
    35 KB · Pregleda: 62
Izgleda da je to OK da današnji browseri toliko troše... Nemam problem sa time... Nego je čudno...

Pa kad se otrovre gomila tabova normalno je tako da trose

Pročitaj par postova iznad... (moj post) 😉

Poslednja izmena od urednika:
Pa kad se otrovre gomila tabova normalno je tako da trose

Ja sam primetio da, ako ostavim upaljenu Operu sa odrdjenim brojem tabova (nevazno da li je 1 ili 101), posle par sati u leru pojede vise memorije i nevidjeno uspori (recimo uvece je ostavim uplajenu i jede 50 mb memorije, ujutro kada ustanes tu je na 120 🙂).

Nazad
Vrh Dno