Šta je novo?

Potrebno vreme za rip blu-ray u mkv?

biker

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2005
Poena
660
Znam da ima gomila tema ispisana o ripovanju, ali me interesuje sledece, imam problem jer sam pokrenuo rip za aiseesoft blu-ray ripper(om) i procenjeno vreme prebacivanja 1080p filma u mkv (audio dts 5.1 sa subitle-om) je ~16h i jos uvek traje na htpc masini (sasvim korektan hw u masini, ovogodisnji model komponenti, 4GB RAM-a itd..). Meni je to nesto mnogo, nemam iskustva sa tim, prvi put to radim, a hocu da svoje filmove prebacim na hdd i da pustam preko media player-a (ovo pisem zbog nevernih toma i boraca protiv piraterije). Mozda je problem u sw, mozda je algoritam koji on koristi sporiji od nekih drugih programa?

poz

To je manje vise u redu, jako je zahtjevan proces, visoka rezolucija, bitrate, nije to vise divix, a i njega su ljudi kodirali po 10 i vise sat, sve je to normalno.

Kao što reče čovek. Ja sam inače svoju prvu audio CD na MP3 konverziju radio oko 12h davne 1994. godine :p
Za sada je to još uvek zahtevan proces čak i za najjači hardver, pa mada možeš uvek da skrešeš vreme na uštrb kvaliteta, očekivano je da traje toliko.

Tako sam ja 97 satavi da konvertujem neke pjesmu u mp3, podesio da radi racunar cijelu noc, i lijepo ustanem ujutro kada se on zamrzao na prvoj pjesmi kada tada nisam sve kroz prozor necu nikada. :wall:

Hmm, bzvz, ali mi je lakse onda da skinem sa neta, brze ce biti....a citam na netu da ljudi ripuju bray za 60-90 minuta??? to onda ne kapiram, kako to?

Tesko ga moze konvertovati u mkv za tako malo vremena, mozda ga samo ripuje na disk radi dalje obrade, ali ja cu probati koliko treba vremena na quad core procesoru, sa 4gb rama, cisto ono informativno.

Evo mi dvd fab platinum prijavi da ce prebacivati blu ray u mkv 2h, i koju minutu, znaci ona prica o 1h bi mogla biti tacna na jacim masinama i i7 procesorima, sada radi oko 16 fps, znaci jaci procesor i real time.

E super, hvala za info, pokusacu sa dvdfab-om...jedino mi reci koja si podesavanja stavio koliki je bitrate? i pretpostavljam da se radi o 1080p, visekanalni zvuk itd...znaci samo film (bez dodatnoh materijala na blu-ray(u))

Poz

Podesis prema velicina fajla, 4,7gb ili 8,5 (za dvd) ili sto veci to bolje bez pretjerivanja naravno, kodek x264, zvuk sam stavio audiocopy znaci kakav jeste na filmu bez mijenjanja, evo stvarno ispade 2h i malo vise, ali ipak sam pogrijesio u prvoj prcjeni poucen iskustvima sa divixa, jos da sam malo oc-ao procesor palo bi to na ispod 2h.

Ma to je i vise nego prihvatljivo u poredjenju sa 16h+

Ako ti je stalo samo do MKV formata, koristi MakeMKV. Taj program će samo prepakovati film u MKV bez ikakve rekompresije i gubitka kvaliteta. Doduše, fajl će biti 20-30 gigabajta.
@Terminator 1080p na 4-8 gigabajta za 2 sata? Ne bih mnogo računao na dobar kvalitet u poređenju sa originalom.

Evo jos 33min. a radi 1h i 40min, sve su svemu da se trpiti.

@ilidan - ok, to mi je prihvatljivo, tj nije mi bitno zauzece na disku, koliko mi je bitno da se to odradi brzo...sa makemkv, koliko traje ripovanje blu-ray(a), u proseku?

Moze za 10 minuta moze i za bukvalno 100 sati ...

Zavisi od mnoogo faktora al najbitnija 4

Source koji se encoduje
Encoder : x264 je najbrzi na istom kvalitetu od svih
Procesora
Parametra encodera (ultrafast do placebo)... (naravno brzina je obrnuto srazmerna sa kvalitetom)

biker: to nije ripovanje vec remuxovanje, prepakivanje

Poslednja izmena:
Oko 30 do 60 minuta. Ipak treba ukloniti sve zaštite. A i veliki je to fajl.
@Terminator Jesi li odradio konverziju do kraja? Kakav je kvalitet izlaznog fajla i koje je veličine?

Jesam, nije mi trebao film jer je sa moga blu ray-a, ali sam to radio da dam kolegi odgovor iz prve ruke, kvalitet je dobar mada ni sam blu ray nije neka sreca, ali moze proci.

Probaj i sa media show esspresso, ima acceleraciju za GPU. Doduše ne znam da li novija verzija ima podršku za mkv, zadnja narodna koju sam probao da koristim je bila 5.xxxxx verzija

Jesam, nije mi trebao film jer je sa moga blu ray-a, ali sam to radio da dam kolegi odgovor iz prve ruke, kvalitet je dobar mada ni sam blu ray nije neka sreca, ali moze proci.
Može da prođe ali je vidljiva razlika u odnosu na original, zar ne?

Probaj i sa media show esspresso, ima acceleraciju za GPU. Doduše ne znam da li novija verzija ima podršku za mkv, zadnja narodna koju sam probao da koristim je bila 5.xxxxx verzija
GPU H.264 enkoderi nisu najsrećnije rešenje kada je u pitanju kvalitet. Jesu brzi ali im x264 enkoder može parirati u brzini ako ne postoji velika disproporcija između CPU i GPU a obično daje bolji kvalitet.
Ako misliš na Cyberlink Media Espresso, on u verziji 6.5 podržava samo Baseline profil (nema CABAC i B-frejmove) što obično znači da mu za isti kvalitet samo po tom osnovu treba 30+% veći bitrejt u odnosu na enkoder koji koristi High profil.
Media Coder ima bolji GPU enkoder i može se bolje podesiti ali sam negde pročitao da u novijim verzijama dolazi sa nekim adware-om. Možda je i dezinformacija, ne znam. Ja koristim x264 preko MeGUI i StaxRip.

Jeste velika razlika u odnosu naoriginal, ali to zavisi od bitratea, ja sam stavio mali radi probe oko 5500kb i jos sam kopirao dolby thrue HD zvuk koji je velik, a aako se stavi bitrate 8000-12000 slika je fantasticna, ali i velicina fajla oko 10-12GB.

Ok, ok, ocigledno ne baratam tematikom, pa ni terminima :) da, to me interesuje, prepakivanje, mada nije lose ni neka kompresija, ali da se ne gubi na kvalitetu...realno, otvorio sam post jer mi je sam proces trajao predugo, pa sam se zapitao da li radim sve kako treba...e sada, i sam rezultat je los...slika nije kao na originalu (po default-u je bitrate bio 8000), a i zvuk se ocajno ponasa, tj ne cuje se na svim zvucnicima...kao da je sve pomesano

Nesto si fulao, imas ti opciju da samo remuxujes blu ray tj. skines visak, a zvuk se stavi audiocopy i isti je kao na blu ray-u, uz bitrate od 10-12000 slika je odlicna, ali opet zavisi od filma do filma.

Nazad
Vrh Dno