Šta je novo?

Potrebno misljenje za notebook - HITNO!

srkee

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
304
Imam priliku da pazarim sledeci notebook ispod realne cene.

LG LS50a - XG5H1, a specifikacija je:

Intel Centrino 1,73 (Pentium M 730)
512Mb ram (prosirivo do 2Gb)
ATI 9700 64Mb
HDD 60Gb
DWD RW
SXGA + ostala standardna oprema: wireless, card reader...
+ 2 godine garancije

1. Da li neko ima iskustva sa LG notebook-ovima?
2. Sta mislite o konfiguraciji (radice posao grafike (dizajn), 3D-a, CAD-a itd)?
3. Da li ga uzeti posto ima jos jedan komad, a cena je stvarno povoljna...

Ako imas povoljnu cenu uzmi ga bez razmisljanja. Po specifikaciji koju si naveo to je prilicno jaka masina. Sto se kvaliteta LG laptopova tice, LG polako ali sigurno osvaja svetsko trziste prvenstveno zahvaljujuci kvalitetu. Imao sam prilike da vidim njihov prestizni model LW70 sa 17inch display-om, takav display ne samo da nisam video na nekom laptopu nego mislim da tako dobar LCD uopste nisam video. Video sam po netu da i drugi dele moje misljenje.
Prema tome moj ti je savet kupuj.

Ako je povoljna cena ne vidim razlog da ga ne pazaris jer je konfiguracija veoma dobra.
A u sustini skoro svi proizvodjaci notebookova su na slicnom nivou.

Konfiguracija zvuči sasvim OK, mada noviji Laptopovi uglavnom imaju PCIeX garifke, X300, X600, X700 uglavnom. Ali rekoh, zvuči ok.

Što se tiče komentara da su svi proizvodjači laptopova na istom nivou, uh uh uh, daleko bilo, ne da nisu na istom nivou nego nisu na istim talasnim dužinama uopšte. Naravno da postoji JASNA linija koja razdvaja velike i male, i ta granica nije izražena samo u $. Svako ko dovoljno dugo koristi laptop računare zna o čemu pričam.

Ipak, pošto nisi naveo koja je ta cena (ispod realne) proceni sam!

Pozdrav

Dva mala zapazanja

1. PM 730 nije na 1.73 nego na 1.6GHz ako se nevaram ???

2. Otkud na Sonoma platformi AGP grafika ?? Nesto nisam sreo takve kombinacije ??

Ako gresim neka me neko ispravi, a mozda je samo greska u procesoru pa treba PM 725 i onda sve ima smisla, bar meni??

Poslednja izmena:
Vrh Dno