Šta je novo?

Hardver Potrebno budzetsko napajanje za konfiguraciju ?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Animal

Cenjen
Učlanjen(a)
09.09.2013
Poruke
2,062
Poena
155
Imam trenutno Raidmax rx-1000ae.
Konfiguracija je sledeca.
i7 2600, RX 580 Nitro+, 4+8 GB ram, 2 HDD + 1 SSD, 5 ventilatora 12-naestica.

Za napajanje smo apsolvirali ovde pre nekih godinu dana da je oslabilo desava se to da cim se upali neka specificna igrica da u toku nje hoce random da se restartuje racunar, recimo PES 2019, 2021 to obavezno radi i neke ostale, dok recimo GTA V moze da se igra satima i nista, ne znam od cega zavisi, ali smo konstatovali da rx580 povuce mnogo struje u odredjenom trenutku i pap racunar se restartuje, napajanje oslabilo.

E sada masina se koristi kao office masina 99% vremena, to za igrice sam primetio kada je bilo ono zakljucavanje oko korone jer smo tada nesto igrali i to je to.
Doslo je vreme da hocu da promenim napajanje i ako mi i ovo radi posao i nikada se ne restartuje sem kod odredjenih igrica kako sam naveo koje inace i ne igram, ali hocu da ga promenim jer ovo trenutno je staro nekih 8 godina.

Budzet mi je do 7-8k dinara maksimalno, uzimam u radnji na G imam kod za popust 18%, tako da ce to da me izadje malo jace od 50e sto mi je maksimum. Pitanje sta preporucujete da se uzme ? Vidim da Antec, Seasonic i Corsair tek pocinju da krecu od mog budzeta, i FSP nije jeftin, ili uzeti opet Raidmax ?
 
Walk on the wild side, uzmi nešto a da nije Raidmax, neispitanu marku poput navedenih :D
 
@adam pa ako cu vec morati da se isprsim za tih 9000 onda bolje da uzmem SEASONIC Napajanje 650W - SSR-650GB3 ?
@Djole, ja licno smatram da je to malo.. Mislim da nista ispod 600W ne bi smelo da dolazi u obzir, buduci da ova rx580 nitro + lagano zna da cepne i po 300W ?
 
Omašio si malo 🙂
Rx 580 overklokovana troši 160tak w koliko se sećam kod mene u heaven-u.20,30w manje na default .
Dosta ti je i 350w,400w napajanje dc-dc sa tolikom snagom na 12v grani je više nego dovoljno..Uostalom takva napajanja imaju 2x8 pin.
Sad,vi volite one priče od pre 10god,na 50% opterecenje i sl...
Mada i sa 400w bi bio negde 50,60%
 
Prilicno sam siguran da moj model trosi oko 200w stock a jos sigurniji da sam procitao da to nije bas tako i da zna da povuce i do 300w, neka me neko ispravi ako gresim.
RX 580 Sapphire Nitro+.
 
Nema šanse,možda kompletna konfa.
Upali brojeve pusti heaven,furmark pa ćeš videti.Kao što rekoh sv svojevremeno sam klovovao nitro i to su ti brojevi.
 
Prilicno sam siguran da moj model trosi oko 200w stock a jos sigurniji da sam procitao da to nije bas tako i da zna da povuce i do 300w, neka me neko ispravi ako gresim.
RX 580 Sapphire Nitro+.
Nema šanse da grafika vuče toliko...moja 1080Ti vuče 280W.

Napajanje jeste krš ali ima dovoljno vati da to ne bi trebalo da se dešava. Mada, ko zna, možda jeste ono u pitanju...
Ako imaš nekog da pozajmiš napajanje, probaj sa drugim da vidiš da li se i dalje restartuje.
 
Vi ste nesto pobrkali.. Otvorite bilo koji test za power consumption i videcete o cemu vam pricam.
Cak je i Sapphire na svojoj stranici naveo ''Power Consumption <235W''

power-1.png


power_peak.png


itd itd.. Opste je poznato da ova kartica lagano moze da trosi preko 200w non stop a ako malo procackate mozete pronaci da moze da povuce i tih oko 300w u trenutcima pa napajanje cvrcne ili ti u**re se i onda dodje do problema i restartovanja kod losijih ili nedovoljno jakih napajanja.

Ima tema ovde na forumu, ne mogu sada da nadjem sve se to pokarambasilo izmenom samog foruma.. apsolvirano je da je moje napajanje oslabilo i da kada se to desi u nekoj igrici da povuce dosta vecu struju desi se restart, javilo se dosta ljudi sa istim tegobama koji su nakon promene napajanja resili taj problem, konkretno ja nisam menjao napajanje ali sam undervoltovanjem kartice rasteretio napajanje i nisam imao restarta..

Otisli smo u skroz drugom smeru, pitanje je i dalje koje napajanje uzeti da bude dovoljno, ali opet sam misljenja da tih 500w ne bi zavrsilo posao buduci da znam kako ova kartica zna da povuce struju u odredjenom trenutku.
 
Ja ti i dalje kažem da je dovoljno 400w. sa normalnim napajanjem.
Ovaj CM 500w sam ugradjivao u par konfi sa nitro 580 i ryzenom ..U svakodnom korišcenju-gaming vrv radi na 50tak posto snage,pa on ima 500w na 12v grani,znaš kad ce da ga isključi 580ica,na sv panteliju..
Tvoje napajanje je neispravno,sumnjivog kvaliteta,spec itd..
Ali...kako god.Uzmi šta ti misliš da je dovoljno.
 
Nazad
Vrh Dno