Šta je novo?

Potrebno 3d štampanje

milkobgd

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poena
625
Potrebno mi je uslužno 3d štampanje male plastične šarke.
Polomila mi se plastična šarka na tuš paravan. Iskreno, ne daje ni se 200e za nov zbog takve sitnice. Izgleda mi da postoji usluga 3d štampanja i kod nas ali ne znam koliko je to isplativo i kako se daje "kalup". Imaju li neke skenere ili mora nacrt.
Ako neko može da mi pomogne adresom ili imenom firme... I ukoliko ne sme javno da se piše zbog nekih pravila oglašavanja, može na pm.

Probaj sa Voxellab_om, oni imaju vise vrsti 3d stampe kao i veliki izbor materijala. Pretpostavljam da materijal za 3d stampu mora da bude izdrzljiv?
Takodje ti treba 3d model same sarke. Posalji sliku sarke da vidim o cemu se radi, mozda mogu da ti pomognem oko izrade 3D modela.

Voxellab je ubedljivo najskuplji na trzistu kod nas, da li je i najbolji to ne znam. Par puta mi je nesto trebalo i uvek su odvaljivali sa cenama. Pogledaj malo na netu ima vise firmi koje se bave # d stampom a neke rade i skeniranje/crtanje modela. Ja sam radio par stvari u 3D Print Plant i kod 3D Stamparije. Ja sam konkretno imao vec pripremljen model ali obe ove firme rade i skeniranje i izradu crteza za stampanje kao i samo printanje predmeta.
Ne znam koliko ta sarka treba da nosi tereta ali imaj u vidu da su standardni printovi sa 20% ispune sto verujem u tvom slucaju nece biti dovoljno vec ce morati da se radi gusce (mozda 80-100% ispune) sto znacajno dize cenu proizvoda. Kako bi imao neku ideju koje su razlike u ceni - nadji bilo koji model za stampu na netu (bilo kojeg predmeta) i imas na sajtu Print Planta kalkulator gde mozes da stavis razlicite varijante printa sa razlicitim ispunama i finocom izrade cisto da imas ideju koliko cena ide gore sa povecanom gustinom stampe.

@milkobgd
Postavi par slika te šarke. Ako nije nešto komplikovano, mogu da izmodelujem i odštampam kad imam vremena.

godinu dana stara tema. verovatno mu vise ne treba sarka

Nekromanceri :D
Ja videh 6.10 za datum, godina mi promakla

Ne videh drugu temu, a ova mi deluje kao prigodna pa da ne otvaram novu - ko od kolega radi uslužnu štampu, potrebne su mi dve police za Lenovo Tiny u 10" reku,
Nemam neku preferencu prema donjim linkovima sa modelima, to bismo se već dogovorili šta je već bolje/jednostavnije odraditi.

Znam da ima firmi koje to rade, ali nekako više verujem ovde ljudima. :D
Kontakt na pm za dalje dogovore.

@mickeyrs ako ti se neko javio, molim te prosledi i meni kontakt, treba mi par stvari da se napravi, našao bih modele sa neta. Kako se kreću cene za tu uslugu, po masi, trajanju štampe...?

Javio se kolega @d0minat0r i odrađen jedan nosač, što se cene tiče, pretpostavljam da zavisi od kompleksnosti modela i količine materijala, ali to ćete već da dogovorite direktno. :)

Pozdrav, potrebno mi je uslužno 3D štampanje za par adaptera na satu. Već imam model, jedan je samo samo 3g pa ozbiljnije kompanije nisu želele da prihvate ili me odvrnu sa cenom. Ima li neko da radi ovakve stvari poželjno SLS nylon 12 zbog veće preciznosti? Kupio bih 2 komada u petg i 2 komada u nylon 12 ako neko ima obe stvari.

Nazad
Vrh Dno