Šta je novo?

potrebna pomoc

DayTripper

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poena
154
u pitanju je ovaj ruter http://www.lamaisoni.../BELKINN150.jpg

danas sam ga kupio i po prvi put se bavim ovako necim, daklem noob :)

imam kablovski net i thomson modem.

koristim windows 7 . povezao sam sve kako treba,eternetom zutim modem i ruter, u jedan sivi port na ruteru ubacio lan iz kompa, ruter u struju, modem u struju, i na ruteru mi sijaju jedino "wired" i "router" lampice, znaci dobro je povezano. lampica "modem" blinka crveno , ne znam zasto.

imam jednu local area connection na koju kad kliknem status pise pod IP4 i IP6 connetivity : "No internet access", u properties sam stavljao "obtain automatically" sve i nista se ne desava, pokusavao sam i da u browseru kucam 192.168.2.1 , otvori mi stranicu rutera, tu sam isao rucno "dynamic connection" pa sam cak i kucao neke parametre. opet nista

moze li mi neka dobra dusa pomoci da napravim taj jbni wireless na win7 ?

hvala :)

dajem na poklon original Starcraft 1+expanzija, nekoriscene, sa serijskim brojem, ko mi pomogne da namestim sve :)

mozda glupo zvuci ali u vecini slucajeva najobicnije restartovanje rutera ( sa zadnje strane) resava problem.

nisam primetio da spominjes firewall obicno windows-ov blokira taj saobracaj...

izvini, pomenuo si nekakv wireless. a u pocetku posta kazes da si povezao komp i ruter zicno...

znam da si rekao da si povezao kako treba, ali ajde da vidimo jos jednom. modem je povezan na wan port rutera a komp na lan port rutera?
druga stvar, kada odes na podesavanja rutera preko browsera, nadji dhcp podesavanja i vidi da li je dhcp ukljucen.
treca stvar, pronadji lan ip modema i vidi da li se poklapa sa lan ip rutera. ako se poklapaju promeni adresu rutera na prvu sledecu.

prve dve stvari su tacne i proverene
a sto se tice trece kako da nadjem ip rutera a kako modema ?

u pitanju je thomson modem i belkin ruter

ip rutera si vec pomenuo(192.168.2.1), a za modem ili u uputstvu ili na netu ukoliko nemas uputsvo. kucaj " 'tacan model modema' lan ip".
pogledao sam sada i sam i cini mi se da nijedan tomson nema bas tu lan ip.

probaj da prikljucis samo komp na ruter(znaci modem iskopcaj) pa idi u cmd.exe kucaj ipconfig. izaci ce ti 3 parametra:adresa maska i gateway. adresa bi trebalo da bude 192.168.2.x(verovatno 2 mada nije bitno), maska 255.255.255.0, a gateway 192.168.2.1.
ako je tako to znaci da su ruter i komp povezani kako treba, ali iz nekog razloga nemas net. onda ti ostaje da pokusavas vec pomenuto resenje restarta modema i rutera. prvo restartuj modem pa sacekaj pa restartuj i ruter. i tako nekoliko puta dok ne proradi.

i jos jedno pitanje. zar uz ruter nisi dobio neki cd sa kog mozes da pokrenes wizard za podesavanje? mozda ima i u softveru samog uredjaja kada kucas 192.168.2.1

nešto si ti čačnuo što ne treba, resetuj sve na default, pusti da budu auto dodenjene adrese i na auouteru i na kompu. pa vidi šta će se dešavati

Nazad
Vrh Dno