Šta je novo?

Potrebna pomoc

marko031786

Cenjen
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poena
151
Postovani, imam jedan problem i mislim da je u vezi graficke karte.Pa bih Vas zamolio za malu pomoc.
Naime problem je sledeci pilikom instalacije drajvera za graficku ati 9600 pro agp 256 mb sve protekne bez problema ali nakon resetovanja i podizanja sistema izlazi upozorenje CLI.ECE APPLICATION ERROR detaljnije application failed to initialize properly (0xc0000007b)
.Net framework sam brisao kao i drajvere 100 puta i nista.
Unapred hvala!!!

Da nije CLI.exe application error? Ako se ne varam, taj CLI.exe vidjam na masinama sa Ati karticama (valjda deo atijevih drajvera).
Da nisi menjao graficku?Ako je to slucaj, moraces da ocistis sistem od starih drajvera pomocu Drver sweepera.Uninstall drajvera za graficku (i ako su ostali neki atijevi), pa u safe modu pokreni sweeper i chekiraj da ocisti Ati i Nvidia display drivere...
Pa onda probaj ponovo da instaliras drajver (skini poslednji whql sa Nvidia sajta).

Postoji i mogucnost da ga sklonis iz startupa, ides na start/run/msconfig pa vidi pod startup, ima li neki od atijevih programa ili nesto slicno tom Cli.exe...Ali svejedno bi bilo najbolje da odradis cestit uninstall.

Poslednja izmena:
To je ATI Catalyst control centar koji je dodatak uz ati drivere. Ako ti pravi probleme mozes da ga deinstaliras jer ti u principu ne treba. Nego vidim da imas jako staru karticu. Jesi siguran da si instalirao verziju drivera koji je podrzavaju? Proveri ponovo na ATI sajtu, za tvoju karticu driver je mislim u sekciji legacy..

@nex999:

Ti si nesto debelo pobrkao. Covek ima ATI a ne NVidia graficku...

Loool...znaci citam 9600gt ...i jos otvaram podatke u njegovoj masini i i dalje kapiram kao 9600 gt... :d Danas sam malo preterao s poslom izgleda...

Ajde probacu pa da vidimo inace nijedna igra nece da se pokrene izbacuje gresku.A kartica je radila ok jedno godinu dana sa drajverima koje sam instalirao i sada.
Hvala na trudu!!!!
Pozzz!!!!!

Epa drugari nece. Obrisao drajvere instalirao nove kada kliknem desni klik imam opciju catalyst contorl center ali kad kliknem opet isto upozorenje sad cu da bacim komp kroz prozor!!!!!!!!!!!!!

Koji drajver stavljas?
Moras imati instaliran:Net2.0(ili 1.1),a bilo bi dobro i ovaj instaler WindowsInstaller-KB893803-v2 pre instalacije drajvera.

Skini sa oficijelnog site-a samo drivere, znaci bez catalyst centra, pa probaj. Vec ti je receno da ti CCC nije neophodan.

Nazad
Vrh Dno