Šta je novo?

Potrebna pomoc / savet

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Pozdrav za sve forumashe imam jedan poveci problem pa sam hteo sa vama da se konsultujem mozda ima jos dobrih ljudi koji zele da pomognu (ma salim se samo , znam da su ovde sve samo korektni ljudi ) , naime imam jedan problem koji me sada vec jako muci ali nisam siguran sta da uradim povodom toga , pa sam odlucio da pitam!

Problem se pojavio vec prosle godine , ali ja nikako da se aktiviram i da odradim nesto , naime u pitanju je pc igraonica gde ima 16 racunara , koji su koliko tolilko solidne mashine .. Mislim za igraonicu i da klinci lupaju po njima su extra .. Otprilike su ovako neke konfe : Amd 6000+ (neki su i 5000+) , grafike su vecinom 8800gtx i ima 5 6 5770 upgrade kad je odradjen , i po nekih 3gb rama .. E sad sve je to ok ali se javlja problem : Hard diskovi , negde su 250gb i to jos ajde de , stanu neke igrice ali sve manje i manje sa obzirom da sada svaka nova igrica preko 10gb .. A na nekim racunarima ima i po 160gb i to ne moze da stane 15-16 igrica , pa sam hteo da pitam da li postoji neka sansa da se odradi da se igrice podizu sa nekog udaljenog racunara (neki server) , na kome ce da bude instalirano 50-60 igrica na nekom hardu od 2tb i onda da se sa njega vuku igrice? Sta mi je potrebno od opreme za tako nesto i koliko novca to kosta? Da li se isplati!?
U igraonici koristim smartlaunch (bilo najjeftinije) , u slucaju da treba da se predje na nesto drugo izreskiro bi se , samo kada bi mogao to da odradim?

Svaki savet dobrodosao , sugestija ili komentar!

Hvala unapred!

Kazes da imas po 15-16 igraca, cool, a jel smem da pitam, jesu li sve te igre original?

xD da ti ne radis u inspekciji mozda? xD

sorry za offtopic

Naravno da ne. :D
Nego pitam zbog isplativosti, cisto informativno.

Pa da sve igrice su orginalne , nasao sam tipa bas ovde na forumu koji mi prodaje kljuceve za neke bagatela novce , ja uzmem samo jedan full sa kutijom i to je to ! Znam da verovatno igrice sa stima ne bi mogao na taj nacin , zato i kontam na tih 250gb staviti te sa stima a ostatak da puknem na taj udaljeni komp ako moze .. A vecina igrica koje se bas onako igraju su FREE , znaci quake 3 , dota 2 , lol , hon , cs 1.6 , eto to su igrice koje se igraju 24/7 i fejs , nekada neko upli cod 2 cod4 cod 6 (za cod je potreban samo jedan kljuc, sto je extra ) za wc3 sam uzimao posebno za svaki komp to sam morao zbog dote .. ali na stimu se igra dosta igrica tf jako jako puno , to je isto free i tako .. Zacudio bi se ali skoro sve igre koje se igraju bar kod mene su free :))

Pa nije to ništa čudno, u pitanju se odlične takmičarske igri, a to što su besplatne samo služi kao svetli primer drugima da buy2play nije jedini poslovni model koji funkcioniše.

Sto se tog dela tice bas sam malo novca dao za igrice .. Bar u ovom mom slucaju , eto jedino taj cod koji bude 40 50 e ali je jedan za sve kompove , ali kazem i to se skoro neigra . Sada je i winows xp dzabe sada neko da pravi igraonicu na xp-u bas ne mora da ulaze neki kes u softwer jer je 90% igrica koje se igraju free , a sada je i os free... trosak su samo mashine i potrosna roba koja bas odlazi.. misevi tastature i sluske , podloge..

Nego dajte ljudi kontam da ova moja ideja moze da proradi 101% , samo nzm kako , ako neko zna neka pomaga!

http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-3tb-64mb-lan-my-book-live-wdbacg0030hch-eesn/comp_comp_hdd/26/2756

Razmisli o ovoj varijanti.

Dzabe mi pustis link , nzm u cemu je fora? Mislim pazi imam kuci hardove imam delova da sastavim neki komp za to ... znaci samo mi treba ideja sistem tutorial kako da to odradim neki server nesto bilo sta .. ne bi sada ulagao 170e u to..

Nzm da li postoji neka opcija na windows xp da se nekako mapira neki hard disk sa mreze da se stavi kao njegov to odradim na svim kompovima i cao .. ako moze , i naravno koliko ce to da tereti mrezu sa obzirom da je 100mbit

Dobro nasao sam opciju i opcija radi , sadame samo interesuje koliko je to efikasno i da li ce i koliko usporavati mrezu!?

Nazad
Vrh Dno